PROGNOZA METEO: Vremea se menţine friguroasă în cele mai multe zone ale ţării

PROGNOZA METEO. Ziua de joi începe cu ger în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, iar peste zi vremea rămâne rece în sud, în centru, dar şi în est în timp ce în zonele din vest şi mai ales nord-vest e chiar uşor mai cald decât în mod normal, cu maxime de la minus 6 grade în depresiuni până spre 9 grade în Maramureş.

RomaniaTV.net
05 feb. 2014, 16:24
PROGNOZA METEO: Vremea se menţine friguroasă în cele mai multe zone ale ţării

PROGNOZA METEO. În sud şi în sud-est norii domină cerul şi mai lasă local ninsori slabe. În sudul Dobrogei, izolat sunt condiţii de ploaie slabă sau lapoviţă şi se poate depune polei. În restul ţării soarele se arată printre nori, dar în zonele joase pe arii restrâne va fi ceaţă, asociată cu depuneri de chiciură. Vântul suflă ceva mai alert în sud-vest, în sud, pe litoral şi bineînţeles la munte.

În Capitală, deşi temperaturile sunt în creştere, vremea e încă rece pentru începutul lunii februarie. Cerul e noros şi trecător mai fulguieşte. Până după amiază mercurul urcă în termometre până la -1, 0 grade, dar vântul care e destul de sprinten accentuează senzaţia de frig.

PROGNOZA METEO. Vineri, zonele mai joase din sudul şi estul ţării rămân sub aceeaşi pătură de nori joşi însoţiţi local de ceaţă asociată cu chiciură şi trecător cu fulguieli sau burniţe izolate, iar temperaturile sunt încă sub cele normale pentru dată din calendar.

În celelalte zone e mai cald decât ar trebui, cu nori şi soare şi ceva ceaţă dimineaţa în zonele intracarpatice, dar şi cu înnorări mai consistente pe seară şi noaptea când cresc şansele să plouă slab. Izolat va fi polei, iar în Carpaţii Occidentali şi în nordul Meridionalilor va fi polei. Vântul e mai alert în zonele montane înalte. Maximele se vor situa între doar minus 5, minus 4 grade în zonele cuc ceaţă persistenţa şi 12, poate chiar 13 grade în dealurile Banatului şi ale Crişanei.

Şi în Capitală soarele rămâne ascuns după pătura de nori şi mai ales dimineaţă ceaţa e prezentă în peisajul meteorologic. Va fi încă frig pentru data din calendar, cu maxime de minus 3, cel mult minus 2 grade.

PROGNOZA METEO. În prima zi de weekend e cald în continuare pentru data din calendar în regiunile din interiorul arcului carpatic dar şi la deal şi la munte, în timp ce în în celelalte regiuni e încă mai rece decât în mod obişnuit. Cerul e mai mult noros şi temporar cad precipitaţii slabe, local în jumătatea de sud-vest a ţării şi mai puţin în celelalte zone.

Vor fi mai ales ploi, exceptând sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei şi munţii mai înalţi, unde vor fi precipitaţii mixte. Izolat sunt condiţii de polei, iar ceaţa e încă prezentă în zonele joase, posibil persistentă şi asociată trecător cu burniţă sau cu câţiva fulgi de nea. Maximele se situează între minus 2, minus 1 grad în Oltenia şi în Muntenia şi 10, 11 grade în dealurile de vest.

Destul de rece încă în Capitală, cu nori mulţi pe cer, ceaţă dimineaţă şi o maximă în jur de 0 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică va fi cald în zonele intracarpatice şi în sfârşit mai cresc temperaturile şi în celelalte zone şi astfel se apropie de normalul datei din calendar, ceea ce înseamnă maxime în general cuprinse între 2 şi 14 grade. Plouă slab în timpul zilei în vest şi nord-vest, dar în noaptea de dumnica spre luni precipitaţiile se extind în toată jumătatea de vest a ţării şi pe arii restrânse ajung şi în celelalte zone. Vor fi mai ales ploi, iar la munte precipitaţii mixte. În primele zile ale săptămânii viitoare vremea e mai caldă decât în mod normal, mai ales în regiunile intracarpatice. Temporar mai cad precipitaţii slabe, îndeosebi în vest, în nord şi în centru iar ceaţă e încă prezenţa în zonele joase.