PROGNOZA METEO: Vremea se răceşte accentuat, apar ploi şi lapoviţă, dar soarele reapare la sfârşitul săptămânii

PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de răcire accentuată a vremii şi de intensificări ale vântului valabilă de duminică seara şi până miercuri dimineaţa. Astfel, în această perioadă, vântul va sufla cu rafale de 50-60 km/h, va ploua, iar în zona montană la altitudini de peste 1800 de metri vor fi precipitaţii mixte. Temperaturile vor fi cu până la 10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioadă.

23 sept. 2018, 14:08
PROGNOZA METEO: Vremea se răceşte accentuat, apar ploi şi lapoviţă, dar soarele reapare la sfârşitul săptămânii

PROGNOZA METEO LUNI ÎN ŢARĂ
Vremea va fi vântoasã în cea mai mare parte a ţãrii. În Oltenia, Transilvania, Moldova, Dobrogea, local în Muntenia, iar în orele dimineţii şi în vestul teritoriului vântul va avea intensificãri temporare, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În vestul, nordul şi centrul ţãrii vremea va deveni rece pentru aceastã perioadã din an, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în general moderat cantitativ, mai ales ziua. În sud şi sud-est va fi o vreme caldã, cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi locale spre searã şi la începutul nopţii. În a doua parte a intervalului, la munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 11…13 grade în regiunile nordice şi 30…31 de grade în sud-est; minimele termice vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade, mai scãzute în depresiunile din nord-vest şi din centru, unde cu totul izolat se forma brumã.

VREMEA LA BUCUREŞTI
Vremea va fi caldã, cu o maximã a temperaturii aerului de 28…29 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã şi la începutul nopţii când vor fi ploi slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare, cu viteze de pânã la 45…50 km/h în a doua parte a zilei şi seara. Temperatura minimã va fi de 9…11 grade.

PROGNOZA METEO MARTI ÎN ŢARĂ

Vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadã a lunii septembrie în toate regiunile. În special pe parcursul zilei, vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, cu rafale ce vor depãşi pe creste 80..100 km/h, dar local şi în Moldova unde vor fi viteze de 50…60 km/h. Cerul va fi temporar noros ziua când va mai ploua local la munte şi izolat în celelalte zone, apoi va deveni variabil spre senin. În zona montanã înaltã, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte, mai ales la începutul intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 19 grade, iar cele minime între 2 şi 10 grade, mai scãzute, spre -2 grade în depresiuni, unde se va produce brumã.

VREMEA LA BUCUREŞTI
Valorile de temperatură vor scădea semnificativ, vremea devenind mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va avea înnorări temporare ziua când vor fi condiţii de ploaie slabă, de scurtă durată, apoi se va însenina treptat. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimã de 5…7 grade, uşor mai scãzută în zona preorăşenească.

PROGNOZA METEO MIERCURI ÎN ŢARĂ

Vremea va fi rãcoroasã în toate regiunile, rece dimineaţa şi noaptea mai ales în nordul şi centrul teritoriului. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorãri noaptea în nord şi nord-est, unde probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, mai scãzute în depresiuni, în special în cele din estul Transilvaniei. Spre sfârşitul intervalului se va produce brumã local în centrul ţãrii şi izolat în zonele deluroase.

VREMEA LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor caracteriza o vreme rãcoroasã mai ales dimineaţa şi noaptea, urmând a se înregistra o maximã de 18…19 grade şi o minimã de 5…6 grade, uşor mai coborâtã în zona preorãşeneascã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO TENDINTA

JOI – Vremea se va încãlzi uşor, dar va fi în continuare rãcoroasã dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 15 şi 22 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade, mai scãzute în depresiuni unde vor fi condiţii de brumã, dar şi uşor mai ridicate pe litoral.

VINERI, SAMBATA si DUMINICA – Valorile termice vor continua sã crească şi se vor situa în general apropiate de normele caracteristice perioadei, dar în ultima zi este posibil ca acestea sã scadã din nou. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere în a doua jumãtate a intervalului, mai ales în centru, sud şi est.