PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte. Câte grade se înregistrează în Capitală

PROGNOZA METEO. Vremea începe să se răcească în mare parte din țară, valorile termice fiind în jurul celor normale pentru această perioadă. În București, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă persistentă.

RomaniaTV.net
08 nov. 2020, 16:34
PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte. Câte grade se înregistrează în Capitală

La deal și la munte cerul va fi variabil, iar pe văi și în depresiuni se va forma ceață. În restul teritoriului nebulozitatea joasă se va extinde treptat și local, mai ales în a doua parte a intervalului, va fi ceață care îndeosebi în regiunile extracarpatice va fi asociată trecător cu burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral.

În București, cerul va fi variabil, iar cu o probabilitate mai mare în a doua parte a nopții, se va forma nebulozitate joasă și/sau ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 3…4, mai scăzută în zona preorășenească spre 1 grad.

Luni, în țară, la deal şi la munte va predomina o vreme frumoasă și deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii noiembrie.Cerul va fi variabil, iar pe văi și în depresiuni trecător va fi ceață. În restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată; vor fi nori joși și/sau ceață, local în prima parte a zilei și pe arii extinse noaptea, iar pe alocuri se va semnala burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -2 grade.

În București, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. În prima parte a zilei și noaptea vor fi nebulozitate joasă și/sau ceață, posibil asociate cu burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de ziua precedentă, va fi de 12…14 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Marți, în țară, vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării, mai accentuat la deal şi la munte, astfel că valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această dată. În majoritatea zonelor va fi nebulozitate joasă şi local ceaţă,mai persistente în cele de câmpie din sudul, estul şi vestul teritoriului, precum şi în depresiuni. Pe alocuri va fi burniță.Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 14 grade, iar cele minime între -2 grade în depresiunile intramontane şi 9 grade pe litoral.

În București, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă persistentă în cea mai mare parte a intervalului. Trecător va burnița. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă de 5…6 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceață.

Miercuri, în țară, vremea va fi în general închisă în zonele joase de relief, unde nebulozitatea va persista în mare parte din interval și pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe sau burniță. La deal și la munte cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului şi temporar în zona costieră a Dobrogei. Regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei, astfel că cele maxime se vor încadra între 7 și 13 grade, iar cele minime între 0 și 7 grade, mai scăzute în depresiuni şi uşor mai ridicate pe litoral. Pe alocuri, dimineața și noaptea, va fi ceață.

În București, vremea va fi în continuare închisă, cu nebulozitate joasă în mare parte a intervalului. Probabilitatea pentru burniță sau ploaie slabă va fi ridicată, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab şi moderat.Temperatura maximă se va situa în jurul a 10 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

Joi, în țară, vremea se va menține în general închisă, cu înnorări în mare parte din țară, local determinate de nebulozitate joasă,care pe arii restrânse vor favoriza ploi slabe sau burniță. La altitudini mari se pot semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Valorile termice diurne se vor situa în jurul celor caracteristice datei, cu maxime între 8 și 13 grade, însă cele nocturne vor fi, în marea lor majoritate, mai ridicate decât normal, cu minime între -1 și 9 grade. Pe alocuri, dimineața și noaptea, în zonele joase de relief va fi ceață.

În București, vremea se va menține în general închisă, cu înnorări mai persistente în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 3…5 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE VINERI PANA LUNI

În țară, vremea va intra într-un proces de răcire, care se va resimți mai ales de la jumătatea intervalului, cu o probabilitate mai mare în nord-est, apoi în jumătatea estică a țării. Local și temporar va ploua, iar pe crestele montane vor fi precipitaţii mixte.

În București, vremea se va răci la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţă va fi redusă.