PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în jumătate de ţară şi vin ploi. Temperaturi caniculare în sud la final de săptămână

PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă semnificativ de duminică. La început în jumătate de nord şi vest a ţării  vor fi ploi şi vijelii, în timp ce în jumătatea de sud vremea se menţine caniculară. De luni, temperaturi scad şi în sud. 

RomaniaTV.net
11 iul. 2020, 11:50
PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în jumătate de ţară şi vin ploi. Temperaturi caniculare în sud la final de săptămână

PROGNOZA METEO DUMINICA

Vremea se va răci semnificativ în regiunile vestice, nordice și centrale, dar în rest va fi în continuare călduroasă, pe arii restrânse caniculară la amiază în sud și sud-est, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, ziua în vest, nord și centru, iar seara și noaptea mai ales în regiunile sudice și estice. Vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17…19 grade în nord și 34…35 de grade în sud și sud-est, iar cele minime se vor încadra între 7…8 grade în depresiunile intramontane și 18…19 grade pe litoral.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține călduroasă, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar la amiază disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin în cursul zilei, dar seara și noaptea vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse, posibil moderate cantitativ. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade.

 

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea se va răci și în sudul și sud-estul teritoriului unde, în prima parte a zilei, vor mai fi înnorări temporar accentuate, local averse ce vor putea avea și caracter torențial și descărcări electrice. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va avea intensificări în special în regiunile estice și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime se vor încadra, în general, între 6 și 16 grade.

BUCUREȘTI
Vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi averse și posibil descărcări electrice, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade, ușor mai scăzută în zona preorașenească.

PROGNOZA METEO MARTI

Vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a țării, deși valorile termice vor fi în creștere ușoară față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zonele montane, unde pe arii restrânse se vor semnala averse slabe, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cursul zilei în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime se vor încadra, în general, între 6 și 16 grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi răcoroasă, deși valorile termice vor marca o creștere ușoară față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO MIERCURI

Vremea va continua să se încălzească ușor, astfel că valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice pentru jumătatea lunii iulie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zona montană, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cursul zilei în sud-vestul și sud-estul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în
sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 10 și 19 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 7…8 grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE JOI PANA DUMINICA

ÎN ȚARĂ
Vremea va deveni călduroasă îndeosebi în regiunile sudice. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în cursul după-amiezelor, în zonele montane și în regiunile nordice.

BUCUREȘTI
Vremea va fi călduroasă, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă.