PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în România. Temperaturi minime sub 10 grade Celsius. Cum va fi vremea în Capitală

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în general instabilă în România, cerul va fi noroc şi temporar vor apărea şi ploi. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 22 de grade celsius, în timp ce cele minime între 7 şi 18 grade. În Capitală vremea se va răci, devinind apropiată de normal sub aspectul termic.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 14:04
PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în România. Temperaturi minime sub 10 grade Celsius. Cum va fi vremea în Capitală

Cerul va fi mai mult noros și va ploua în cea mai mare parte a țării. În sudul Banatului, Oltenia, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, intensificări ale vântului, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala temporar în sudul și sud-estul teritoriului, iar în rest vor fi ploi moderate cantitativ, dar pe arii mai restrânse. Temperaturile minime se vor situa între 8 și 18 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, cerul va fi mai mult noros și se vor semnala averse moderate cantitativ, intensificări de scurtă durată ale vântului (40…50 km/h) și posibil descărcări electrice. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

Joi, vremea va deveni răcoroasă în vest, sud-vest, centru şi nord, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Cerul va avea înnorări și va ploua, ziua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea în regiunile estice și sud-estice, la munte și pe arii restrânse în rest. În Moldova, local în Muntenia, Carpații Meridionali și sud-estul Transilvaniei, ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și la munte, 50…70 l/mp. Vântul va avea intensificări în zona montană, în special la altitudini mari, local şi temporar şi în celelalte zone, în special în sud-vest, dar și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 18 grade. În zonele joase vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va răci, devenind apropiată de normal sub aspect termic. Cerul va fi mai mult noros și temporar va mai ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 21 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

Vineri, în jumătatea de est a ţării, vremea va fi în general instabilă, cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice cu precădere în Muntenia, Dobrogea și Moldova. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar ploi slabe vor fi posibile doar pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai susţinute la munte şi în extremitatea de sud-vest, dar local şi temporar şi în regiunile estice. Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale ale datei în cea mai mare parte a ţării, cu maxime ce se vor încadra între 13 și 22 de grade şi minime între 6 și 16 grade. Pe alocuri, în orele dimineţii, dar mai ales noaptea se va semnala ceaţă.

În București, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua mai ales în cursul zilei. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă, apropiată de cea normală pentru această dată se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.

Sâmbătă, valorile termice se vor situa, în marea lor majoritate, în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în estul şi sud-estul ţării, precum şi la munte unde pe alocuri va ploua în general slab. Izolat, în Dobrogea, vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 23 de grade, iar cele minime în general între 6 și 15 grade. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceață.

În București, valorile termice diurne vor fi în continuare apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu o maximă de 21…22 de grade. Cerul va avea înnorări temporare și vor mai fi ploi slabe, în special la începutul zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă, iar temperatura minimă va fi de 11…13 grade.

Duminică, vremea va fi în general frumoasă, iar în orele amiezii se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în zilele precedente. Cerul va fi variabil, dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă, iar ploi slabe sau burniţă vor fi posibile cu totul izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în cursul nopţii pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Meridionali şi Occidentali şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 25 de grade, iar cele minime între 3 grade în depresiunile intramontane şi 16…17 grade pe litoral.

În București, vremea va fi predominant frumoasă, iar în orele amiezii se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în zilele precedente. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru ZILELE DE LUNI, MARTI SI MIERCURI

În ţară, în majoritatea regiunilor, vremea se va menţine caldă pe tot parcursul intervalului, o scădere a temperaturilor urmând a se resimţi în vest, nord-vest şi centru în ultima zi. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse, însoţite şi de descărcări electrice va fi mai ridicată în cea de-a doua zi.

În București, vremea va fi caldă şi doar temporar, la mijlocul intervalului, va creşte probabilitatea de ploaie.