PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în următoarele zile. Sunt aşteptate ninsori

PROGNOZA METEO. Vremea se menţină caldă pentru sfârşitul lunii octombrie. Începând de vineri temperaturile încep să scadă, iar la munte sunt aşteptate ninsori. 

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 12:29
PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în următoarele zile. Sunt aşteptate ninsori

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În sudul, estul teritoriului și parțial în centru, mai ales în a doua parte a nopții se va forma nebulozitate de nivel jos sau ceață, asociată cu totul izolat cu burniţă, iar în restul zonelor cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 12 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, dar mai ales în a doua parte a nopții se va forma nebulozitate de nivel jos sau ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va menține caldă pentru sfârşitul lunii octombrie. În regiunile extracarpatice vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe sau burniţă, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a intervalului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, local se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2…4 grade în depresiuni şi 13…14 grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține caldă pentru sfârşitul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări, mai persistente în prima parte a zilei şi noaptea, când trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 19 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade. Dimineața, dar mai ales noaptea vor fi condiţii pentru formarea ceții.

PROGNOZA METEO JOI. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste mediile multianuale ale perioadei în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala ploi slabe, ziua pe arii restrânse în regiunile sud-estice, iar spre seară și noaptea, local în cele nord-vestice și centrale și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă și în sud-vest, mai ales în cursul nopţii. Temperaturile maxime, ușor mai scăzute decât în ziua precedentă în regiunile intracarpatice, se vor încadra între 14 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Valorile termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade din an. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade,iar cea minimă de 7…9 grade. Mai ales dimineața vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va răci accentuat, astfel că, în cea mai mare parte a țării, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru sfârșitul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări și va ploua pe arii extinse în majoritatea zonelor; în jumătatea de est ploile vor fi mai frecvente în cursul zilei și spre sfârșitul intervalului, iar în regiunile intracarpatice aria ploilor va fi în extindere seara și noaptea. Local se vor acumula cantități de apă de peste 15…25 l/mp.

În zona montană, la peste 1500 m altitudine, ziua vor fi precipitații mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de 80…90 km/h pe creste, dar se va intensifica local și temporar și în celelalte zone, cu viteze mai mari, în general de 55…60 km/h, în sudul Banatului și în Oltenia. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 9 grade. Dimineața și noaptea pe spații mici se va forma ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va răci accentuat, astfel că temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua în special în prima parte a zilei și din nou spre sfârșitul nopții. Vântul va sufla în general moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit la această dată în jumătatea de est a țării și apropiată de normal în rest, astfel că maximele se vor încadra între 8 și 14 grade, ușor mai ridicate în extremitatea de sud-vest, până la 16…17 grade. În regiunile est-nord-estice înnorările și ploile vor fi persistente, iar în jumătatea de sud cerul va fi noros pe parcursul zilei, când va ploua pe arii relativ extinse; în restul timpului și al teritoriului, cerul va fi variabil.

Izolat se vor acumula cantități de apă mai însemnate. În zona montană, în special la altitudini de peste 1400 m în Carpații Meridionali și Orientali, vor predomina ninsorile. Vântul va continua să sufle tare la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe creste și va avea intensificări locale și temporare și în celelalte zone, în medie cu viteze de 50…55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 7 grade. Pe spații mici dimineața și cu caracter local în cursul nopții se va forma ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi mai rece decât în mod normal la sfârșitul lunii octombrie; temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă de 3…5 grade. Pe parcursul zilei vor fi înnorări și temporar va ploua, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla moderat, cu intensificări de 45…50 km/h, mai ales în cursul după-amiezii și al serii. Spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea de a se forma ceață.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU ZILELE DE DUMINICA, LUNI, MARTI

ÎN ȚARĂ: Valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, astfel că în ultima zi se vor situa în general peste cele normale la începutul lunii noiembrie, în timp ce minimele vor fi apropiate de mediile multianuale. În prima parte a intervalului va ploua pe arii extinse, în general moderat cantitativ, în jumătatea de est a țării, iar la munte vor mai fi precipitații mixte; spre sfârșitul perioadei ploi locale vor fi în vest și în nord.

BUCUREȘTI: Valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, astfel că în ultima zi se vor situa peste cele normale la începutul lunii noiembrie, în timp ce minimele nocturne vor fi apropiate de mediile multianuale. La începutul intervalului vor mai fi posibile ploi în general slabe.

Citeşte şi PROGNOZA METEO 26 octombrie-8 noiembrie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni