PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în următoarele zile. Unde va ninge

PROGNOZA METEO. Vremea se va răci, însă valorile termice vor fi în continuare peste normalul perioadei. În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70...90 km/h, dar local și în celelalte regiuni, în general cu viteze de 50...60 km/h.

12 mart. 2020, 20:40
PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în următoarele zile. Unde va ninge

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi mai mult senin, cu excepția regiunilor nord-vestice și nordice, unde se va înnora spre dimineață. Cu totul izolat în Maramureș vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona înaltă a Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Temperaturile minime se vor încadra între -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei și 11…12 grade în zona de deal din Banat și Crișana. Izolat, în special în regiunile sudice și sud-estice și în zonele depresionare din restul țării, se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 4…6 grade. În zona preorășenească spre dimineață vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO VINERI. În vestul, nordul și parțial în centrul țării, valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și mai ales în a doua parte a zilei, va ploua sub formă de aversă în Maramureș, în jumătatea de nord a Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana și Banat.

În restul teritoriului vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară și noaptea când ploi slabe de scurtă durată se vor semnala, pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în est și sud-est. Izolat vor fi posibile descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…90 km/h, dar local și în celelalte regiuni, în general cu viteze de 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 21 de grade, local mai ridicate până spre 23…24 de grade în Câmpia Română și Podișul Dobrogei, iar cele minime se vor situa, în general, între 0 și 10 grade. Dimineața, în zonele joase, izolat va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va deosebit de caldă pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul a 23 de grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul nopții, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața, în zona preorășenească, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va răci, însă în regiunile sudice și sud-estice, valorile termice vor fi în continuare peste mediile multianuale. În cursul zilei cerul va fi temporar noros și doar izolat se vor semnala ploi slabe, iar în Maramureș, nordul Moldovei și estul Transilvania, trecător și lapoviță sau măzariche. Seara și noaptea, înnorările se vor accentua în sudul și sud-vestul teritoriului, unde vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie. În zonele de munte, ziua vor fi precipitații mixte, iar noaptea îndeosebi în Carpații Meridionali va ninge. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze mai mari în a doua parte a intervalului în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime, în general, între -5 și 5 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va răci, însă valorile termice vor fi în continuare peste normalul perioadei. Ziua, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Seara și noaptea înnorările vor fi persistente, probabilitatea pentru precipitații predominant sub formă de ploaie va fi ridicată, iar vântul se va intensifica. Temperatura maximă va fi 14…16 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va continua să se răcească, mai accentuat în regiunile extracarpatice, astfel că în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa sub mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului în sudul și sud-vestul țării, unde, pe arii restrânse, vor mai fi precipitații slabe – mixte în zonele joase de relief și ninsori la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile sudice, sud-estice, în extremitatea de vest și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade, iar cele minime între -9 și 1 grad, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va continua să se răcească, astfel că valorile termice se vor situa sub mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, când probabilitatea pentru precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță va fi ridicată. Vântul va avea unele intensificări în cursul zilei, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va deveni în general frumoasă, dar va fi rece pentru această dată, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil în regiunile nordice și nord-estice și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade, iar cele minime între -8 și 3 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase, izolat vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi frumoasă, dar rece dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă de -2…0 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
17.03.2020 ORA 08 – 20.03.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi treptat și va fi în general frumoasă. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește spre sfârșitul intervalului.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi treptat și va fi în general frumoasă.