PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă radical în weekend. Ploi în toată ţara de Înviere şi de Paşte

PROGNOZA METEO. După zilele călduroase, de sâmbătă vremea se schimbă radical. În weekend, în jumãtatea de vest a ţãrii şi în zona montanã, vremea va deveni instabilã şi se va rãci. În noaptea de Înviere sunt aşteptate averse cu caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindinã.  În restul teritoriului, ziua de sâmbătă va aduce vreme în general frumoasã şi caldã, cu cer variabil şi unele intensificãri de vânt. Ploile îşi vor face apariţia în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în Muntenia şi pe arii mai restrânse în Moldova şi Dobrogea. 

RomaniaTV.net
26 apr. 2019, 14:20
PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă radical în weekend. Ploi în toată ţara de Înviere şi de Paşte

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar cu înnorãri temporare în vestul ţãrii, iar în primele ore ale nopţii posibil şi la munte, unde izolat vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile vestice şi în zona montanã înaltã. Minimele termice vor fi cuprinse între 7 şi 18 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei spre 4…6 grade.

BUCURESTI: Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. În jumãtatea de vest a ţãrii şi în zona montanã, vremea va deveni instabilã şi se va rãci faţã de intervalul precedent. Mai ales începând din a doua parte a zilei vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse cu caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi 15…25 l/mp şi punctiform 35…40 l/mp. În restul teritoriului, ziua va fi o vreme în general frumoasã şi caldã, cu cer variabil şi unele intensificãri de vânt, iar fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala în cursul nopţii în Muntenia şi pe arii mai restrânse în Moldova şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 28 de grade, cu cele mai scãzute valori pe litoral, unde se vor înregistra 14…17 grade, iar cele minime între 8 şi 14 grade.

BUCURESTI: Vremea va rãmâne mult mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi se va înnora treptat, iar noaptea va creşte probabilitatea pentru intensificãri ale vântului cu aspect de vijelie, descãrcãri electrice şi averse. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimã va fi de 11…12 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. În regiunile nordice, estice şi centrale, precum şi la munte vremea va fi uşor instabilã, cerul va fi temporar noros şi mai ales ziua se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descãrcãri electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosfericã se vor semnala pe suprafeţe mici, în special la deal. Pe arii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în zona montanã înaltã, dar pe parcursul zilei şi în sudul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 4 şi 12 grade.

BUCURESTI: Vremea se va menţine caldã, deşi valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza, când vor fi condiţii de averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat pe parcursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimã va fi de 7…9 grade.

PROGNOZA METEO LUNI: Ziua, vremea va fi în general frumoasã, cu cer variabil şi doar pe arii restrânse, mai ales în zona montanã, vor fi înnorãri şi ploi slabe de scurtã duratã, posibil şi descãrcãri electrice. Seara şi noaptea, înnorãrile se vor accentua treptat în majoritatea zonelor, începând din sud-vest, şi local vor fi averse şi descãrcãri electrice. Izolat se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei, astfel cã maximele se vor încadra între 14 şi 23 de grade, iar minimele între 2 şi 12 grade.

BUCURESTI: Ziua, vremea va fi în general frumoasã cu cer variabil, iar seara şi noaptea înnorãrile se vor accentua treptat şi vor fi averse posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimã va fi de 9…11 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi în general instabilã şi se va rãci în majoritatea zonelor. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice în vestul, nordul şi centrul ţãrii, dar şi în zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în rest. Izolat se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, dar şi în regiunile sudice şi sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade.

MIERCURI, JOI si VINERI – Valorile termice, în creştere uşoarã, se vor situa în jurul celor normale specifice datei. Local şi temporar se vor semnala precipitaţii în majoritatea zonelor.