PROGNOZA METEO. Vremea se strică după minivacanţa de Rusalii, toată ţara va fi afectată

Temperaturile vor trece constant de 30 de grade Celsius în următoarele ore, iar dacă la începutul intervalului instabilitatea atmsferică va fi izolată, de miercuri vremea se va strica în tată ţara.

07 iun. 2020, 10:06
PROGNOZA METEO. Vremea se strică după minivacanţa de Rusalii, toată ţara va fi afectată

Luni, în ţară, vremea va fi caldă, dar și în general instabilă îndeosebi în vestul și nordul țării, precum și în zonele de munte, unde vor fi intervale cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și cu aspect de vijelie și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat îndeosebi după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade. Dimineața, în Dobrogea vor mai fi condiții de ceață.

Şi la Bucureşti, luni, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

Marţi, în ţară, vremea va fi caldă, călduroasă după-amiaza în regiunile estice și sud-estice. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de vest și în zonele de munte, unde vor fi înnorări, averse, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă local însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene, vor fi pe arii restrânse, mai ales după-amiaza și seara. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 9 și 19 grade.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, dar mai ales spre seară și în cursul nopții vor fi şi perioade în care înnorările se vor accentua şi se vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

Miercuri, în ţară, vremea va fi în general instabilă. În cea mai mare parte a ţării, vor fi înnorări temporar accentuate și perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină şi posibil vijelii. În sud-est, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile doar pe arii restrânse după-amiaza și seara. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bărăgan, jumătatea de sud a Moldovei și în partea vestică a Dobrogei, unde vremea va fi călduroasă la amiază, iar minimele se vor situa între 10 și 18 grade.

În Bucureşti, miercuri, vremea va fi caldă, dar în general instabilă. Vor fi intervale în care înnorările se vor accentua și vor cădea averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor putea fi însemnate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

Joi, în ţară, vremea se va menține instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului și cu aspect de vijelie, ziua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea, cu o probabilitate mai mare în regiunile centrale și nord-estice. Izolat va cădea grindină, iar ploile vor avea mai ales caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi însemnate. Excepție va face extremitatea de sud-est a teritoriului, unde astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, iar minimele se vor situa între 10 și 20 de grade.

Joi, la Bucureşti, vremea se va menține în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate, iar mai ales în cursul zilei vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.