PROGNOZA METEO. Vremea se va încălzi în aproximativ toată ţară. În Capitală vor fi 32 de grade Celsius

Prognoza meteo. Vremea se va încălzi, începând de luni, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. În București, vremea va fi frumoasa, temperatura maximă ajungând la 32 de grade Celsius.

RomaniaTV.net
16 aug. 2020, 10:27
PROGNOZA METEO. Vremea se va încălzi în aproximativ toată ţară. În Capitală vor fi 32 de grade Celsius

La noapte, cerul va fi variabil în estul și sud-estul țării, iar în rest va prezenta înnorări. Se vor semnala averse și posibil descărcări electrice, local în Crișana și Maramureș și izolat în Transilvania, Oltenia și Banat, precum și în zonele de munte. În extermitatea de nord-vest a teritoriului, cantitățile de apă vor mai depăși izolat 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade. Spre dimineață, în zonele joase, pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

În București, cerul va deveni variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15…18 grade.

Luni, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării, devenind local călduroasă în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, începând cu orele după-amiezii, local în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, pe arii mai restrânse în Maramureș, Crișana și nordul Transilvaniei și doar cu totul izolat în rest. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, local în Dobrogea, precum și în zonele de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 32 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 9 și 19 grade.

În București, vremea va fi frumoasă și călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Marți, vemea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, dar va deveni în general instabilă în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales spre seară și noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie, pe arii relativ extinse în Banat, Crișana și Maramureș, local în Oltenia și vestul Transilvaniei și doar izolat în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…35 l/mp. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia și Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

În București, vremea se va menține în general frumoasă, dar călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Miercuri, în vestul, sud-vestul, nordul, centrul țării și în zona de munte, vremea se va răci față de ziua precedentă, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate și pe arii extinse averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua și aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi izolat însemnate. Vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, vremea se va menține călduroasă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, îndeosebi seara și noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 24 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 21 de grade.

În București, vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Joi, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în prima parte a intervalului, local în nordul și centrul țării, precum și în zonele de munte și pe arii mai restrânse în rest. Vor fi condiții pentru cantități de apă însemnate și căderi de grindină. Temperaturile maxime, mai scăzute decât în intervalul precedent în regiunile sud-estice, vor fi cuprinse între 23 și 32 de grade, iar cele minime, se vor situa, în general între 12 și 22 de grade.

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul zilei, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

DE VINERI PANA DUMINICA Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în partea a doua a intervalului, izolat caniculară în regiunile estice și sud-estice. Vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, în prima zi îndeosebi în zonele de munte, în centru și nord, iar spre finalul intervalului, cu o probabilitate mai mare în vestul și nord-vestul teritoriului.