PROGNOZA METEO. Vremea se va încălzi uşor în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă pentru zilele următoare o uşoară încălzire a vremii.

26 mart. 2016, 14:26
PROGNOZA METEO. Vremea se va încălzi uşor în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Duminică, valorile de temperatură se vor menţine uşor mai mici decât cele obişnuite pentru data calendaristică, astfel că cele maxime se vor încadra între 6 grade în estul Transilvaniei şi 14 grade în Oltenia. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la munte unde local se vor semnala precipitaţii mixte, dar şi în Transilvania şi zona deluroasă a Munteniei şi a Olteniei unde pe arii restrânse va ploua slab. În restul teritoriului ploile vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab şi moderat. Spre sfârşitul intervalului se va produce brumã local în Moldova şi în Transilvania şi izolat în celelalte zone, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, vremea se va menţine uşor mai rece decât ar fi normal pentru data din calendar. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade.

Luni, valorile de temperatură vor marca o creştere faţă de intervalul anterior, devenind apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Cele maxime se vor încadra între 8 grade în estul Transilvaniei şi 17 grade în Lunca Dunării. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil la parţial noros. În nord-vest şi în centru, în zonele montane şi submontane pe arii restrânse va ploua slab, în timp ce în restul ţării ploile vor fi posibile cu totul izolat. Pe crestele montane vor mai fi precipitaţii mixte. Începând de seara înnorările se vor accentua în jumătatea de vest unde va ploua pe arii relativ extinse. Vântul va sufla slab şi moderat. În orele dimineţii vor fi condiţii de ceaţă, iar noaptea se va mai produce brumă în zonele depresionare din centru şi nord-est.

În Bucureşti, vremea se va încălzi, astfel că se vor înregistra valori de temperatură normale pentru această perioadă, cu o maximă în jurul a 15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopţii, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Marţi, vremea va continua să se încălzească uşor. Temporar gradul de nebulozitate va fi mai ridicat ziua, îndeosebi în regiunile vestice şi sud-vestice, iar spre seară şi noaptea mai ales în cele nordice şi nord-vestice, unde local va ploua slab. Pe crestele montane înalte se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi izolat ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade la ţărm de mare, în Deltă şi 18 grade în sud şi în est. Pe spaţii mici, cu precădere dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, vremea va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei, când trecător este posibil sã plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Miercuri, procesul de încălzire va continua, îndeosebi în ceea ce priveşte valorile diurne, astfel că vremea va deveni caldă pentru sfârşitul lunii martie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în cursul zilei în regiunile nordice şi nord-estice, unde numai izolat şi trecător va ploua slab. În zonele joase, cu precădere din sudul şi sud-estul teritoriului, mai ales în a doua parte a intervalului, pe arii restrânse va fi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în special pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade la ţărm de mare, în Deltă şi 21 de grade în sudul ţării.

De joi până duminică, valorile termice vor continua să crească, astfel că vremea va deveni cu mult mai caldă decât ar fi normal pentru începutul lunii aprilie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în general destul de redusă.