PROGNOZA METEO. Vremea se va menţine frumoasă în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea se va menţine predominant frumoasă. Dimineaţa va fi rãcoroasã în majoritatea zonelor, însã la amiazã temperatura aerului va creşte pânã la valori ce se vor situa în cotinuare peste cele normale ale perioadei, cu maxime între 23 şi 31 de grade.

19 sept. 2018, 10:59
PROGNOZA METEO. Vremea se va menţine frumoasă în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va fi moderat în sud-vest şi la munte şi va sufla slab în celelalte zonelor. Valorile de temperaturã se vor situa peste cele climatologic specifice în a doua jumãtate a lunii septembrie în vestul ţãrii, la deal şi la munte, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în jurul normelor, aceasta însemnând o vreme rãcoroasã; astfel minimele se vor încadra între 2…3 grade în depresiunile intramontane şi 17…18 grade în Dealurile de Vest. Spre dimineaţã se va forma ceaţã pe arii restrânse în depresiuni, pe vãile râurilor şi posibil pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi relativ rãcoroasã, mai ales spre dimineaţã când temperatura aerului va coborî pânã la o minimã de 10…11 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã, spre 8 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va menţine predominant frumoasã; cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri în cursul nopţii în sud-vest, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa va fi rãcoroasã în majoritatea zonelor, însã la amiazã temperatura aerului va creşte pânã la valori ce se vor situa în cotinuare peste cele normale ale perioadei, cu maxime între 23 şi 31 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, spre 4 grade. În orele dimineţii şi din nou noaptea se va forma ceaţã în depresiuni, pe vãi şi pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va menţine frumoasã, cu cer variabil la senin şi vânt slab. Dimineaţa şi noaptea vor fi rãcoroase, însã la amiazã se vor atinge din nou temperaturi peste cele obişnuite ale perioadei, cu o maximã de 27…28 de grade. Minima termicã de vineri dimineaţa va fi de 11…13 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi relativ rãcoroasã în orele dimineţii, dar amiaza va aduce din nou valori de temperaturã mult mai ridicate decât ar fi normal în ultima decadã de septembrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, spre 3…4 grade. Dimineaţa şi noaptea va fi ceaţã în sud-est, dar şi în restul teritoriului, în special în depresiuni şi pe vãi.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi frumoasã, cu cer variabil şi vânt slab. Temperatura maximã, mult mai ridicatã decât în mod obişnuit în ultima decadã a lunii septembrie, va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 13…15 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi în continuare mult mai caldã decât în mod obişnuit pentru ultima decadã a lunii septembrie, temperaturile maxime se vor situa între 23 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud şi sud-vest, iar cele minime în general între 8 şi 17 grade. Cerul va fi variabil, dar spre searã şi în cursul nopţii înnorãrile se vor accentua dinspre nord-vestul teritoriului şi se vor semnala averse şi trecãtor de descãrcãri electrice la munte, în Maramureş, Transilvania şi Moldova şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Mai ales în a doua parte a intervalului, vântul va avea intensificãri în zona montanã înaltã, dar local şi temporar şi în restul teritoriului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi deosebit de caldã pentru aceastã perioadã, cu o temperaturã maximã de 29…30 de grade. În cursul zilei cerul va fi mai mult senin, apoi înnorãrile se vor accentua treptat şi spre sfârşitul intervalului va creşte probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 15 grade.

TENDINTA

DUMINICA – Vremea se va rãci semnificativ faţã de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi slabe în prima parte a zilei în sud-estul şi în centrul ţãrii. În special ziua, vântul va continua sã prezinte intensificãri în zona montanã înaltã, iar local şi temporar la cote mai reduse şi în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, izolat mai ridicate în Oltenia, iar cele minime între 2 şi 12 grade, posibil mai scãzute în depresiuni.

LUNI, MARTI si MIERCURI – În mare parte din interval în jumãtatea de nord a ţãrii va predomina o vreme rãcoroasã. În cea de sud, vor fi variaţii semnificative de la o zi la alta, alternând vremea caldã cu cea apropiatã de normal, posibil chiar uşor mai rece. Vor fi ploi locale, cu caracter temporar în majoritatea zonelor şi perioade în care vântul va avea intensificãri, cu viteze mai mari la munte.