PROGNOZA METEO. Vremea se va menţine instabilă. Vor fi ploi şi vijelii

PROGNOZA METEO. Vremea va rămâne instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

RomaniaTV.net
15 mai 2019, 14:52
PROGNOZA METEO. Vremea se va menţine instabilă. Vor fi ploi şi vijelii

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului local în vestul teritoriului și pe arii extinse în rest. Izolat, mai ales în regiunile sudice, vor fi condiții de grindină și, cu precădere în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, iar vântul, în general moderat ziua, va slăbi pe parcursul nopții. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 11…12 grade.

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi față de intervalul anterior. În sud-vestul țării, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu precădere în cursul zilei. În restul teritoriului, manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala local, mai ales după-amiaza și noaptea. Pe arii restrânse vor fi căderi de grindină, iar izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 19…20 de grade în Dealurile de Vest și 27…28 de grade în regiunile estice, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 17 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi, devenind normală termic. Cerul va fi temporar noros și, mai ales după-amiaza și noaptea, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă și se va răci față de ziua precedentă în jumătatea de nord-est a țării, unde înnorările vor fi accentuate și, mai ales în cursul zilei, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte regiuni valorile termice vor mai crește ușor față de intervalul anterior, cerul va fi variabil, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, cu precădere după-amiaza, iar vântul va sufla slab până la moderat. Izolat vor fi condiții de grindină și cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 16 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi normală termic și ușor instabilă. Cerul va fi temporar noros și, mai ales după-amiaza, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și la începutul nopții în est, sud-vest și zona de munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă pot fi izolat mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 20.05.2019 ORA 09 – 23.05.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține caldă în regiunile extracarpatice, dar în restul teritoriului se va răci. Local și temporar, mai ales în vest, centru și nord, vor mai fi averse și descărcări electrice.

LA BUCUREŞTI 
Vremea se va menține caldă. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată la mijlocul intervalului.