PROGNOZA METEO. Vremea va deveni caldă în toată ţara

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi în toate regiunile, devenind deosebit de caldă pentru această dată.

RomaniaTV.net
14 mart. 2019, 15:04
PROGNOZA METEO. Vremea va deveni caldă în toată ţara

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în continuare apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va avea înnorări și va ploua în general slab, mai ales noaptea, în regiunile intracarpatice, iar pe arii restrânse, în special în prima parte a zilei în cele sud-estice. La munte și local în Maramureș și în nordul Transilvaniei, vor fi precipitații mixte, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 10 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi spre sfârșitul intervalului, la munte și în nord-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -3 și 4 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare normală termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în prima parte a zilei, când vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va deveni caldă în Oltenia și Muntenia, iar în celelalte regiuni se va menține apropiată de normalul termic al acestei date. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea nordică a țării, unde temporar vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie, iar la munte acestea vor fi mixte. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe. Mai ales în timpul zilei, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale, în general, între 45 și 55 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale ce vor depăși, în special pe creste, 80 km/h. Temperaturile maxime, în creștere față de intervalul precedent în regiunile sudice și sud-estice, se vor situa între 6 și 16 grade, ușor mai ridicate, spre 18 grade, în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade. Izolat, vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI

Vremea va deveni caldă pentru această dată, cu cerul variabil. Vântul va fi moderat, cu intensificări în cursul zilei, când rafalele vor atinge 45…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi în toate regiunile, devenind deosebit de caldă pentru această dată îndeosebi în cele vestice și sudice. Cerul va fi mai mult senin, exceptând primele ore ale intervalului, când în nordul și parțial în centrul țării, precum și în zona montană aferentă vor fi înnorări și cu totul izolat precipitații slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mult mai reduse și pe arii restrânse în prima parte a intervalului, trecător și în vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 11 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 11 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească, devenind deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ŢARĂ

Valorile termice diurne vor continua să crească în special în regiunile extracarpatice astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil cu înnorări în a doua parte a intervalului îndeosebi în vest, nord, nord-est și parțial în centrul țării, precum și la munte, unde pe arii restrânse, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 24 de grade, iar cele minime între 2 și 8 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 19.03.2019 ORA 08 – 22.03.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ

În primele zile ale intervalului vremea se va menține caldă, chiar deosebit de caldă în sud și sud-est, apoi valorile termice vor scădea apropiindu-se de cele climatologic specifice datei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată la început în vestul, centrul și nordul țării precum și la munte, apoi și în restul zonelor.

LA BUCUREŞTI

În primele zile ale intervalului vremea se va menține deosebit de caldă, apoi valorile termice vor scădea apropiindu-se de cele climatologic specifice datei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește spre sfârșitul intervalului.