PROGNOZA METEO. Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării

PROGNOZA METEO. Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic accentuat. 

11 iun. 2019, 17:47
PROGNOZA METEO. Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar indicele de confort termic, temperatură-umezeală (ITU), va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, pe arii restrânse în zonele de câmpie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în nord-vestul, nordul și centrul țării, unde vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe spații mai mici.

BUCUREŞTI
Vremea va deveni călduroasă, iar disconfortul termic va crește. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, dar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi extrem de redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, local în regiunile vestice, sudice și sud-estice și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, după-amiaza și seara, local în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai ridicată în estul și sud-estul teritoriului, unde vor fi averse, descărcări electrice și izolat grindină. Vântul va avea unele intensificări în sud-estul țării, dar de scurtă durată și în timpul ploilor.

BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic se va accentua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi spre seară, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 35 de grade, iar cele minime între 10 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara, local la deal și la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile sudice și sud-estice, unde vor fi averse, descărcări electrice și izolat grindină. Vântul va avea unele intensificări în sud-estul țării, dar de scurtă durată și în timpul ploilor.

BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va rămâne călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, îndeosebi după-amiaza, când pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice, cu precădere în zonele de deal și de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul țării, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade.

BUCUREŞTI
Vremea va rămâne călduroasă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 16.06.2019 ORA 09 – 19.06.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, cu disconfort termic ridicat. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, îndeosebi spre sfârșitul intervalului.

BUCUREŞTI
Vremea va rămâne călduroasă, cu disconfort termic ridicat. Probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi mai mare spre sfârșitul intervalului.