PROGNOZA METEO. Weekend cu furtuni electrice, vânt şi disconfort termic

Cerul va fi variabil la noapte, cu unele înnorări în jumătatea de nord-est a țării, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Moldova, Dobrogea și Bărăgan. Temperaturile minime se vor încadra între 6 și 19 grade.

24 iun. 2022, 14:32
PROGNOZA METEO. Weekend cu furtuni electrice, vânt şi disconfort termic

PROGNOZA METEO SAMBATA
În ţară

Vremea va fi călduroasă în vestul și sudul țării, iar în rest se va menține apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în jumătatea de nord-est a teritoriului, unde pe alocuri, cu precădere la munte, vor fi averse slabe, iar spre sfârșitul intervalului, cu totul izolat și în extremitatea vestică. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 și 31 de grade, iar cele minime între 10 și 20 grade, mai scăzute în depresiuni.

Prognoza verii 2022. „Cupola de foc” se instalează peste România, vor fi temperaturi sufocante. Canicula vine însoţită de fenomene extreme în weekend
București

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales la începutul intervalului, dar probabilitate de ploaie redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA
În ţară

Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior, astfel încât vor caracteriza o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și la începutul nopții, când se vor semnala averse local în sud-vest, unde vor fi însoțite și de descărcări electrice și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 10 și 20 grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

București

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și probabilitate mai ridicată pentru averse după orele amiezii. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

 

PROGNOZA METEO LUNI
În ţară

Vremea va fi călduroasă, cu precădere în vestul și sudul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări tempoar accentuate și averse însoțite de descărcări electrice, local în sud-vest și est și pe alocuri în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată, mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade.

București

Cerul va fi variabil, cu înnorări și probabilitate mai ridicată pentru averse în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu cele din intervalul anterior, astfel că temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.

PROGNOZA METEO MARTI
În ţară

Vremea se va menține călduroasă în jumătatea de vest a țării și se va răci ușor în rest. Cerul va fi variabil, cu probabilitate mai ridicată pentru înnorări, averse și descărcări electrice în zonele de deal și munte, precum și în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare local în Moldova, Dobrogea și Muntenia. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 și 34 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade.

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod roșu de caniculă și furtuni în Europa. Care sunt țările vizate
București

Vremea se va răci ușor față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări și probabilitate ridicată pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 28…30 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade, anunţă ANM.

PROGNOZA METEO MIERCURI, JOI, VINERI
În ţară

Valorile termice se vor situa peste cele caracteristice datei în cea mai mare parte a țării, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai mare la începutul și spre sfârșitul intervalului.

București

Valorile termice vor avea variații de la o zi la cealaltă, dar în mare parte se vor situa peste cele caracteristice datei. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la începutul intervalului.