Prognoza meteo. Weekend de coşmar, iar umbrela rămâne obligatorie şi săptămâna viitoare

Instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată în Maramureș, Transilvania și la munte, iar la începutul nopții, local și în Banat și Crișana, unde vor fi înnorări, averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

09 iun. 2023, 13:43
Prognoza meteo. Weekend de coşmar, iar umbrela rămâne obligatorie şi săptămâna viitoare

Prognoza meteo SAMBATA. Vremea va fi în general instabilă în regiunile intracarpatice și la munte, unde mai ales în a doua parte a zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și cu totul izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și cu o probabilitate mai ridicată în Oltenia și nordul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia și Moldova, iar cele minime între 8…9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18…19 grade pe litoral. BUCUREȘTI Vremea va fi caldă și frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade.

Un ciclon lovește din nou România. Alertă meteo cod portocaliu de furtuni în mai bine de jumătate de țară. Ploile ocolesc litoralul

Prognoza meteo DUMINICA Instabilitatea atmosferică va fi prounțată în jumătatea de nord a Moldovei, în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat și Oltenia, unde mai ales în a doua parte a zilei și noaptea vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse torențiale și descărcări electrice. Va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp. În celelalte regiuni vremea se va menține caldă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse îndeosebi în orele serii. Vântul va avea intensificări asociate ploilor, izolat vor fi și vijeli (rafale în general de 55…65 km/h), iar mai ales în a doua parte a intervalului se va intensifica temporar în est, sud-est și în extremitatea de vest. Temperaturile maxime mai scăzute față de ziua precedentă în nord și nord-est se vor încadra în general între 21 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare caldă. Cerul va fi variabil, dar îndeosebi spre seara vor fi înnorări și condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo LUNI Vremea va fi în general instabilă și va deveni răcoroasă în majoritatea regiunilor, chiar rece pentru a doua decadă a lunii iunie în nordul țării și în zonele deluroase din vest-sud-vest. Înnorările vor fi accentuate și va ploua pe arii extinse în Oltenia, Transilvania, sudul Banatului și vestul Munteniei, precum și în zona de munte unde se vor acumula cantități de apă importante, în medie de 25…35 l/mp și pe arii restrânse peste 40…50 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, ploile se vor semnala local și în cantități în general moderate (cu probabilitate mai mare în sud-estul și nord vestul teritoriului). Vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice și izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-estul țării și în extremitatea de vest, dar de scurtă durată, asociate averselor și în partea central-sudică a teritoriului. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară în toată țara, se vor încadra între 15…16 grade în nordul Moldovei și în Maramureș și 27…28 de grade izolat în Muntenia și vestul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 9 și 18 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări, mai accentuate după orele amiezii, se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice și se pot acumula cantități de apă moderate. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, în scădere față de zilele precedente, va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

Intemperii în weekend, se anunţă urgie în jumătate de ţară. ANM a actualizat prognoza meteo pentru toată luna

Prognoza meteo MARTI Vremea se va menține în general instabilă, iar în jumătatea de nord-vest va fi răcoroasă. Înnorările vor fi mai accentuate în nordul și în centrul țării și la munte, dar și în partea central-sudică a teritoriului unde va ploua pe arii extinse și local se vor acumula cantități de apă însemnate. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala local. Pe arii restrânse vor fi și oraje și izolat condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, ușor mai ridicate în Bărăgan, sudul Moldovei și Podișul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 8 și 16 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi înnorat, temporar va ploua și se pot acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade. DE MIERCURI PANA VINERI Vremea va fi în încălzire. La începutul intervalului, ploi locale se vor semnala mai ales în regiunile nordice și la munte, iar la finalul acestuia probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică accentuată va fi în creștere cu precădere în jumătatea de vest a țării.