Prognoza meteo. Weekend de plajă după o noapte cu averse locale

Cerul va fi temporar noros şi mai ales în prima parte a nopţii va ploua şi sub formã de aversã în Maramureş şi la munte, local în Oltenia şi Transilvania şi pe arii mult mai restrânse în Muntenia şi Moldova. În special în zona Munţilor Apuseni şi din nordul Carpaţilor Orientali cantitãţile de apã vor depãşi 15...25 l/mp.

27 oct. 2023, 15:09
Prognoza meteo. Weekend de plajă după o noapte cu averse locale

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Valorile termice vor scãdea uşor în cea mai mare parte a teritoriului, dar vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã (local cu abateri pozitive de pânã la 8…10 grade faţã de medii în sudul ţãrii). Cerul va avea înnorãri trecãtoare şi pe arii restrânse vor fi ploi slabe cu o probabilitate mai mare în nord, în extremitatea de vest, iar îndeosebi noaptea în sud. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua la munte, în special pe crestele Carpaţilor Orientali – unde vor fi rafale de peste 80…90 km/h, dar temporar şi pe alocuri la viteze mai mici şi în regiunile centrale, estice şi sudice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0…2 grade în depresiuni şi 14…15 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţã.

BUCURESTI
Valorile termice se vor menţine cu mult peste cele specifice perioadei. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 8…11 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a intervalului, când trecãtor va putea ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri ziua, când se vor atinge viteze de 35…40 km/h.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile termice diurne vor creşte uşor faţã de ziua anterioarã în jumãtatea de nord a ţãrii, astfel încât vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod normal, cu precãdere în sudul teritoriului. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorãri trecãtoare şi izolat posibil ploi de scurtã duratã doar în regiunile nordice şi nord-vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu excepţia zonei montane înalte unde vor fi uşoare intensificãri. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 26 de grade, izolat mai scãzute în Maramureş şi nord-estul Transilvaniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 15 grade, mai scãzute spre 0 grade în depresiuni. Dimineaţa şi noaptea, cu totul izolat, se va forma ceaţã.

Alertă meteo cod galben de vânt și averse însemnate cantitativ! Care sunt zonele vizate

BUCURESTI
Vremea va fi frumoasã şi mult mai caldã decât în mod obişnuit pentru finalul lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 8…11 grade.

Prognoza meteo LUNI

TARA
Vremea va continua sã fie deosebit de caldã pentru sfârşitul lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin în regiunile sudice şi variabil în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificãri în vest şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiuni şi 16 grade pe litoral şi în dealurile vestice. Noaptea, pe alocuri mai ales în sud-estul teritoriului se va forma ceaţã.
BUCURESTI
Vremea va rãmâne frumoasã şi deosebit de caldã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 9…11 grade. Spre sfârşitul intervalului, îndeosebi în zona preorãşeneascã vor fi condiţii de ceaţã.

VIDEO S-a rupt vortexul polar, ninge abundent. Zeci de zboruri au fost anulate, stratul de zăpadă creşte de la o oră la alta
Prognoza meteo MARTI

TARA
Vremea deosebit de caldã se va menţine. Cerul va fi variabil, dar în a doua parte a intervalului în regiunile vestice şi nord-vestice vor fi înnorãri mai accentuate şi va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri temporare în vest, în est şi în zona înaltã de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 17 grade. Dimineaţa şi noaptea, local se va semnala ceaţã, anunţă ANM.
BUCURESTI
Vremea deosebit de caldã va persista. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri îndeosebi spre sfârşitul intervalului, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade, iar cea minimã de 9…11 grade. Noaptea şi dimineaţa, îndeosebi în zona preorãşeneascã vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo MIERCURI, JOI, VINERI

TARA
Deşi valorile termice vor marca o scãdere faţã de perioada anterioarã, vremea va fi mai caldã decât în mod obişnuit la început de noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicatã în prima zi a intervalului în toatã ţara, apoi doar în regiunile nordice, vestice şi nord-vestice.
BUCURESTI
Deşi valorile termice vor marca o scãdere faţã de perioada anterioarã, acestea încã vor caracteriza o vreme caldã. Probabilitatea pentru ploi slabe cantitativ va fi mai ridicatã în prima zi a intervalului.