Prognoza meteo. Weekend înnorat, cu ploi, lapoviţă şi ninsori

Valorile termice se vor situa cu mult peste normalul perioadei, astfel minimele se vor încadra între 0 şi 6 grade. Cerul va fi temporar noros în regiunile sudice şi sud-estice şi acoperit în rest. Va ploua în Crişana, Maramureş, pe arii relativ extinse în Transilvania şi Moldova, local în jumãtatea de est a Munteniei şi izolat în Banat şi Dobrogea. La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar cu precãdere la altitudini de peste 1700 m vor predomina ninsorile.

17 feb. 2023, 15:07
Prognoza meteo. Weekend înnorat, cu ploi, lapoviţă şi ninsori

PROGNOZA METEO SAMBATA

TARA
Vremea va fi vântoasã, dar şi mult mai caldã faţã de normal pentru a doua decadã a lunii februarie, astfel cã temperaturile maxime, local cu peste 10 grade mai mari decât mediile multianuale, se vor încadra în general între 7 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade. Vântul va avea intensificãri susţinute la munte, cu rafale de 70…100 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m va sufla tare cu peste 100…120 km/h şi va fi viscol puternic. Local şi temporar intensificãri ale vântului vor fi şi în zonele joase de relief, mai ales din nord-vest, centru şi sud, cu viteze în general de 55…65 km/h. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse în nord-vestul, nordul şi centrul ţãrii, iar la munte vor fi precipitaţii mixte (predominant ninsori la altitudini de peste 1700, în special în zona Carpaţilor Orientali, unde stratul de zãpadã va fi mai consistent). Cantitãţile de precipitaţii vor fi mai însemnate şi vor depãşi pe alocuri 25…40 l/mp în Munţii Apuseni şi în zona Carpaţilor Orientali. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploile slabe şi pe arii restrânse.
BUCURESTI
Vremea va fi mult mai caldã decât în mod obişnuit. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri dupã-amiaza şi noaptea, când la rafalã se vor atinge viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 4…6 grade.

Alertă meteo. Ninsori şi viscol la sfârşitul săptămânii, iarna se întoarce puternic. Hărţile ANM

PROGNOZA METEO DUMINICA

TARA
Mai ales pe parcursul zilei vântul va continua sã prezinte intensificãri susţinute la munte, cu rafale de peste 60…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, cu peste 90…110 km/h, viscolind şi spulberând zãpada. Local şi temporar, intensificãri ale vântului vor fi şi în zonele joase de relief, mai ales din nord-vest, centru şi sud, cu viteze în general de 55…65 km/h. În jumãtatea de nord a teritoriuliu şi la munte cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar spre sfârşitul intervalului în Maramureş, estul Transilvaniei şi în Moldova pe alocuri vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. În restul regiunilor înnorãrile vor fi temporare şi ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse. La munte vor fi precipitaţii mixte ziua, iar noaptea vor predomina ninsorile. Cantitãţile de apã vor fi mai însemnate în zona Munţilor Apuseni şi în Carpaţii Orientali. Regimul termic se va situa peste cel normal pentru a doua decadã a lunii februarie, deşi valorile nocturne vor marca o scãdere faţã de noaptea precedentã în nord, în nord-est şi în centru, astfel cã maximele se vor încadra în general între 7 şi 17 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -3 şi 8 grade, anunţă ANM.

BUCURESTI
Valorile termice diurne vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea, când vor fi condiţii ca trecãtor sã plouã slab. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri dupã-amiaza şi seara, când rafalele vor atinge viteze de pânã la 50…55 km/h. Temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 6 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

TARA
Valorile termice diurne vor fi în scãdere în toatã ţara, totuşi vor continua sã se situeze peste normele climatologice specifice perioadei, cu abaterile cele mai mari în sud-vest şi sud. Cerul va avea înnorãri temporare şi se vor semnala precipitaţii, local la munte şi în sud-est şi izolat în rest. Acestea vor fi predominant sub formã de lapoviţã şi ninsoare la munte şi mai ales ploi în rest. Vântul va avea intensificãri, local în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în a doua parte a intervalului, când la munte va deveni tare. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 14 grade, iar cele minime între -5 şi 4 grade.

BUCURESTI
Valorile de temperaturã se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei, deşi acestea vor marca o scãdere faţã de intervalul precedent. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar minima de 1…2 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã, spre -1 grad. Cerul va fi temporar noros şi trecãtor vor fi condiţii pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri spre sfârşitul intervalului.

PROGNOZA METEO MARTI

TARA
Vremea va fi vântoasã. Vântul va continua sã prezinte intensificãri, local în majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare. Cerul va avea înnorãri şi pe arii restrânse în jumãtatea de nord se vor semnala precipitaţii mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare la munte şi ploi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 18 grade, iar cele minime între 1 şi 7 grade.

Este COD ROŞU, meteorologii trag un semnal de alarmă. Risc mare pentru turiştii care merg la munte

BUCURESTI
Valorile de temperaturã se vor situa cu mult peste normele specifice perioadei, astfel temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar minima de 4…5 grade. Cerul va avea înnorãri, iar vântul va prezenta intensificãri în prima parte a intervalului, apoi va slãbi în intensitate.

PROGNOZA METEO MIERCURI, JOI, VINERI – tendinţa evoluţiei vremii

TARA
La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de caldã, apoi valorile termice vor fi în scãdere treptatã. Local şi temporar vor fi precipitaţii cu precãdere în prima jumãtate a intervalului, în majoritatea regiunilor.
BUCURESTI
În prima zi valorile de temperaturã vor fi în continuare mult mai ridicate decât normele specifice perioadei, apoi temperatura aerului va avea o tendinţã de scãdere treptatã. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicatã la mijlocul intervalului.