PROGNOZA METEO weekend. Temperaturi de caniculă urmate de furtuni violente în toată ţara

Vremea se va menține caldă, însă din a doua parte a zilei gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului, posibil vijelii și grindină.

28 mai 2022, 07:00
PROGNOZA METEO weekend. Temperaturi de caniculă urmate de furtuni violente în toată ţara

PROGNOZA METEO SAMBATAÎn Țară

În vestul, centrul, nordul și nord-estul ţării, valorile termice vor scădea față de ziua anterioară, cerul va fi mai mult noros, iar local vor fi averse. În restul teritoriului, vremea se va menține caldă, însă din a doua parte a zilei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin înnorări, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului, și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi însemnate, pe arii restrânse acestea depășind 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 31 de grade, iar cele minime între 8 și 17 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo vara 2022. Directorul ANM, Elena Mateescu: „Va fi o vară a extremelor”. Iunie vine cu temperaturi peste medie, dar şi furtuni puternice
București

Vremea se va menține caldă, însă din a doua parte a zilei gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului, posibil vijelii și grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA
În Țară

Vremea va fi instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, iar în toate regiunile pe arii relativ extinse vor fi averse. Ploile vor avea caracter torențial în cele sudice, sud-estice și centrale, precum și la munte, unde vor fi și descărcări electrice, iar pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, cu precădere în sud şi la munte, unde vor depăşi local 30…40 l/mp, și izolat 50 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 27 de grade, iar cele minime se vor încadra între 9 și 16 grade.

Val de caniculă în Grecia la final de mai. Termometrele indică 37 grade la umbră
București

Vremea va fi instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și mai ales din a doua parte a zilei vor fi perioade cu averse torențiale și frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă, mai coborâtă decât cea din ziua anterioară se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

PROGNOZA METEO LUNI
În Țară

Vremea va fi uşor instabilă, iar valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor normale la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi descărcări electrice local la munte, și pe arii restrânse în centru, sud și în est. Izolat se vor înregistra cantități de apă însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate ziua, la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime în general între 8 și 16 grade.

București

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când trecător vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO MARTI
În Țară

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când local în vest, centru și la munte și pe arii mai restrânse în restul teritoriului vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 31 de grade, iar cele minime între 9 și 20 de grade.

București

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI, JOI, VINERI
În Țară

Vremea va deveni deosebit de caldă, local călduroasă mai ales în zonele de câmpie. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai mare la munte, iar în prima zi și în sud-est.

București

Vremea va deveni călduroasă, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă.