Val de caniculă în Grecia la final de mai. Termometrele indică 37 grade la umbră

Meteorologii greci anunţă temperaturi neobişnuit de ridicate pentru luna mai. În următoarele zile, Grecia va fi lovită de un val de are cald, canicular.

27 mai 2022, 14:38

Val de caniculă în Grecia la finalul lunii mai. Potrivit anunţului făcut joi de Biroul Meteorologic, termometrele vor arăta temperaturi de circa 37 de grade Celsius, în special în vestul şi centrul Greciei. Termometrele vor arăta circa 35 de grade în Insulele Egee.

Valul de caniculă va dura până la finalul weekendului.

Începând de duminică, vânturi dinspre nord îşi vor face simţită prezenţa, iar temperaturile vor scădea până la aproximativ 30 de grade Celsius, valori normale pentru această perioadă a anului, au precizat meteorologii la postul public de televiziune, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Prognoza meteo vara 2022. Directorul ANM, Elena Mateescu: „Va fi o vară a extremelor”. Iunie vine cu temperaturi peste medie, dar şi furtuni puternice

Medicii au avertizat rezidenţii să poarte îmbrăcăminte largă din bumbac, să bea o cantitate mare de apă şi să nu consume alcool sau băuturi carbogazoase. Recomandările se aplică în special turiştilor din nordul Europei, care au nevoie de câteva zile pentru a se acomoda cu temperaturile.

Citeşte şi: Experienţa urâtă trăită de un român în Grecia. Ce a făcut o chelneriţă din România: „Credeam că putem comanda liniştiţi că e de a noastră”

Grecia renunţă la obligativitatea purtării măştii în avioane şi locuri publice închise. Veşti bune pentru turişti

Grecia renunţă la obligativitatea purtării măştii în avioane şi locuri publice închise, începând cu 1 iunie. Masca rămâne obligatorie în spitale, azilurile de bătrâni şi în mijloacele de transport în comun.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA) şi Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) au anunţat în luna mai că ridică obligativitatea purtării măştilor sanitare în avioane şi în aeroporturile din Uniunea Europeană începând cu 16 mai.

Citeşte şi Grecia renunţă la certificatul verde. Veşti bune pentru românii care şi-au făcut planuri de vacanţă

Companiile aeriene au fost instruite să încurajeze pasagerii să folosească măştile în timpul zborurile către sau dinspre destinaţii în care purtarea măştii în transportul public este încă necesară.

”În spitale, azilurile de bătrâni şi transportul urban, cum ar fi autobuzele, metroul şi tramvaiul, rămâne obligatorie purtarea măştii”, a declarat ministrul grec al Sănătăţii, Thanos Plevris, într-un mesaj televizat, potrivit News. 

Acesta a mai precizat că o comisie de experţi îşi va anunţa decizia privind purtarea măştii de către pasagerii de pe feribot săptămâna viitoare.

Reamintim că la începutul lunii martie, Grecia a renunţat la obligativitatea măştii în restaurante, baruri şi centre de divertisment de noapte.


loading...
Partenerii noștri