Prognoza meteo 13 octombrie. Vreme anormal de rece pentru data din calendar: lapoviţă şi ninsoare la munte, ploi în rest

Prognoza meteo 13 octombrie. Vremea se menţine deosebit de rece şi în următoarele zile. Sunt aşteptate ploi în majoritate ţărilor, în timp ce la munte meteorologii anunţă lapoviţă şi ninsoare.

12 oct. 2021, 15:37
Prognoza meteo 13 octombrie. Vreme anormal de rece pentru data din calendar: lapoviţă şi ninsoare la munte, ploi în rest

Prognoza meteo 13 octombrie. LA NOAPTE

vremea va fi închisă în sud-estul țării, unde temporar va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși prin acumulare local 25…35 l/mp, în special în Dobrogea și izolat 50…70 l/mp, cu precădere pe litoral. Tot în aceste zone și vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 50…60 km/h, iar pe litoral de peste 65…70 km/h. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi slabe în Oltenia și Transilvania, iar vântul va sufla slab și moderat. În zona montană înaltă vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 12 grade. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

Vremea în BUCUREȘTI. Cerul va fi noros și temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat.Temperatura minimă va fi de 8…9 grade.

Prognoza meteo MIERCURI. Valorile termice, în special cele diurne, vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări și local va ploua în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales la altitudini de peste 1500m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului pe crestele montane, precum și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea, cu vitezele cele mai mari pe litoral (peste 50…55 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 10 grade. Izolat, vor fi condiții de ceață.

Vremea în BUCUREȘTI. Valorile termice diurne vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros și trecător, în special pe parcursul zilei, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 13 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO lunară. ANM ne anunţă că trebuie să umblăm la şifonierul de iarnă

Prognoza meteo JOI. Vremea va fi deosebit de rece, cu valori termice chiar ușor mai scăzute decât în intervalul anterior. Cerul va fi noros în jumătatea de sud-est a țării, unde temporar va ploua, pe alocuri însemnat cantitativ. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse, cu precădere pe parcursul zilei. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea, cu viteze mai mari pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, iar cele minime, în general, între 0 și 10 grade. Izolat vor fi condiții de ceață și de brumă.

Vremea în BUCUREȘTI va fi închisă și deosebit de rece. Temporar va ploua, posibil moderat cantitativ, iar vântul va avea ușoare intensificări, cu precădere pe parcursul nopții. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

Prognoza meteo VINERI. Vremea va fi deosebit de rece în majoritatea zonelor țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea de sud-est și va ploua în Muntenia, local în Oltenia și în Dobrogea și pe arii restrânse în Moldova și în Transilvania. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 14 grade, iar cele minime se vor situa de la -3 grade în depresiuni până spre 10 grade pe litoral. Izolat se va produce brumă și vor fi condiții de ceață.

Vremea în BUCUREȘTI va fi în continuare închisă și deosebit de rece. Temporar va ploua, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 6…7 grade.

Prognoza meteo SAMBATA. Valorile termice, în special cele diurne, vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Înnorările vor persista în sudul, estul și parțial în centrul țării, cu probabilitate de ploaie ridicată în zona Olteniei, Munteniei, Dobrogei și în sudul Moldovei. Pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură vor mai fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 16 grade, iar cele minime între -1 și 9 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi Avertizare meteo. COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de ploi şi vânt până miercuri dimineaţă

Vremea în BUCUREȘTI se va menține închisă, cu valori termice diurne mult mai scăzute decât în mod caracteristic datei. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade.

DE DUMINICA PANA MARTI Valorile termice vor avea tendința de creștere ușoară, dar se vor menține sub normele perioadei. În regiunile sudice vor mai fi condiții de ploaie la începutul intervalului.