PROGNOZA METEO. Vreme CANICULARĂ în toată ţara

PROGNOZA METEO. Vremea va fi canicualră în toată ţara în zilele următoare, iar indicele temperatură - umezeală atinge şi chiar depăşeşte pragul critic de 80 al disconfortului termic.

10 aug. 2014, 15:36
PROGNOZA METEO. Vreme CANICULARĂ în toată ţara

PROGNOZA METEO LUNI canicula se instaleaza in regiunile noastre sud-estice, la amiaza aici se vor atinge 35 de grade la umbra, pornind de la 28 de grade in depresiuni. Dar si in celelalte zone de campie din tara aerul va fi greu respirabil, indicele temperatura – umezeala, ITU, va atinge şi izolat va depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic. Iar ca aspect, vorbim despre o zi insorita, cu doar cativa nori pe la munte si in sud-est, unde numai izolat cad cateva ploi trecatoare insotite de tunete si fulgere. Vantul nu da semne de agitatie insa, va fi o zi torida de vara.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI LUNI se anunta o zi calduroasa, cer senin dimineata si doar cativa nori strict de decor la amiaza, cand mercurul urca in tremometre spre 33…34 de grade si disconfortul tremic se accentueaza si in capitala.

PROGNOZA METEO MARŢI vremea se mentine frumoasa ca aspect, insa canicual persista si
ea in partea de sud-est a tarii, unde mercurul urca iarasi in termometre spre 35, chiar 36 de grade la umbra. Dar si in restul tarii va fi foarte cald, si doar in depresiuni aerul inca ramane mai respirabil, cu 29 de grade la amiaza. Iar peste zi soarele straluceste neumbrit de nori in aproape toate regiunile si doar in zona de munte si in nord/vest sunt de asteptat unele innorari si, cu totul izolat, cateva averse si descarcari electrice; fara grindina si fara vant.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI MARŢI va fi o si deplin insorita, fara nori pe cer, cu vant domol, dar aer incins la amiaza, cand termometrele vor indica 34…35 de grade la umbra si canicula se va instala si in capitala.

PROGNOZA METEO MIERCURI canicula cuprinde aproape toate zonele de campie si podis din tara, maximele amiezii pornesc de la 31 de grade doar in depresiuni, in timp ce in restul teritoriului se ating frecvent 35 de grade la umbra, iar pe alocuri chiar 36…37 de grade vor indica termometrele, va fi o zi torida in majoritatea localitatilor, atat din estul, cat si din vestul tarii unde vantul sprinten aduce aer tot mai fierbinte. Cat despre ploi, doar cativa stropi cad dupa-masa in zona de munte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI MIERCURI va fi inca o zi de foc, 36…37 de grade vor fi dupa-amiaza, acnicula persista ore bune si soarele straluceste intreaga zi pe cer. Fara strop de ploaie si fara adiere de vant.

Joi in jumatatea de vest a tarii temperaturile se mai domolesc, aerul devine ceva mai respirabil caci termometrele pierd cateva grade si doar izolat inca se atinge pragul caniculei, dar in celelalte regiuni, la campie si podis, din nou vor fi frecvente valori de 36, poate chiar 37 de grade dupa pranz. Iar cei cativa nori care umbresc soarele si aduc pe alocuri averse cu tunete si fulgere isi fac aparitia cel mai probabil prin nord-vestul tarii. Iar in urmatoarele zile, cand ploile se extind treptat peste mare parte din tara, temerpaturile scad si ele treptat de la o zi la alta, atmosfera se racoreste in sfarsit, dar cu pretul furtunilor frecvente.