PROGNOZA METEO. Vreme rece cu temperaturi sub pragul de îngheţ în toată ţara, pe alocuri NINSORI slabe

Iarna se grăbeşte să se instaleze cu paşi siguri. Până vineri vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit, chiar deosebit de rece in sudul si estul tarii. Astfel, media temperaturilor maxime nu va depăşi -2 grade in Moldova, in timp ce in regiunile vestice regimul termic va fi putin mai bland cu aproximativ 5 grade. Noaptea temperaturile se vor situa sub pragul de inghet in toata tara, iar in depresiuni va fi ger.

RomaniaTV.net
24 nov. 2014, 15:33
PROGNOZA METEO. Vreme rece cu temperaturi sub pragul de îngheţ în toată ţara, pe alocuri NINSORI slabe

MARŢI vremea va fi rece pentru această perioadă din an, în special în sudul şi în estul ţării. Ziua incepe cu ceaţă in zonele mai joase de relief, dar in regiunile extracarpatice şi zona de munte cerul ramane innorat toata ziua si unde pe alocuri cad ninsori slabe sau fulguieli. În schimb, in restul teritoriului se arata putin si soarele şi doar izolat este posibil sa apara precipitaţii slabe, mixte. Vântul mai are unele rabufniri nervoase in Delta Dunării, iar amiaza aduce temperaturi modeste, numai minus 2 grade Celsius in Moldova şi cel mult 7 grade in Dealurile de vest, iar cele minime între -9 şi 1 grad. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea, local se va semnala ceaţă.

Bucurestenii au parte in continuare de vreme rece, nori si, posibil, fulguieli trecatoare. Vântul este cel mult moderat, iar termometrele nu strang mai mult de 2…3 grade.

MIERCURI temperaturile continua sa scada, asa ca ajungem sa vorbim despre o vremea deosebit de rece în regiunile extracarpatice. In Moldova vor fi localitati unde maxima termica nu va fi mai mare de minus 3 grade, pana la cel mult 6 grade in vest si nord-vest. Cerul va fi mai mult noros în sudul şi în estul ţării, dar şi la munte, însă doar trecător şi izolat vor fi ninsori slabe, iar in restul teritoriului, soarele este parţial acoperit de nori si nu sunt sanse de precipitatii. Vantul este putin mai sprinten litoral, iar în zonele joase , pe alocuri, nu lipseste ceaţa matinala.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată din an si in Capitala, unde termometrele nu strang mai mult de 1 grad peste pragul de inghet. Cerul va fi mai mult noros, dar probabilitatea de apariţie a ninsorii slabe va fi redusă, in schimb este posibil sa se formeze ceata, in caonditiile in care vantul este destul de linistit.

JOI în regiunile extracarpatice meteorologii anunta vremea deosebit de rece, în general închisă si fulguieli izolate. În restul zonelor desi se arata putin si soarele, valorile termice se mentin uşor sub cele caracteristice perioadei. Vorbim despre temperaturi maxime de la -3 grade in Moldova pana la 8 grade in dealurile de vest, dar macar vantul nu are excese pentru a intensifica senzatia de rece.

In Bucuresti, jou, se anunta vreme deosebit de rece şi în general închisă. Vântul este aproape luinistit, iar termometrele nu strang mai mult de 2 grade, temperatura potrivita a se inregistra la sfarsitul primei luni de iarna.

Si vineri, vremea va fi în continuare rece, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice şi în depresiuni, dar incepand de sambata Valorile termice vor marca o creştere uşoară, atât la valorile diurne cât şi la cele nocturne. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 11 grade. Se intorc precipitatiile, vineri acestea urmand a fi mixte si pe arii din ce în ce mai extinse în sudul şi estul teritoriului, cu mentiunea ca in Moldova ninge. Izolat vor fi condiţii de polei. Weekendul aduce precipitaţii în majoritatea zonelor, predominant ninsori la munte şi în nord-est şi mai ales ploi în restul zonelor.