Prognoza meteo. Ploi însemnate cantitativ în cea mai mare parte a ţării. De când se încălzeşte vremea

Prognoza meteo. În următoarele ore, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse ce vor avea și caracter torențial și se vor semnala local descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. De asemenea, vor fi condiții de grindină. În timpul nopții ploi mai frecvente și mai însemnate cantitativ vor fi în est și nord-est, iar în restul teritoriului ploile vor fi în diminuare și în restrângere ca arie. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade in Transilvania si 29 de grade in nordul Dobrogei, iar cele minime între 12 și 22 de grade. 

RomaniaTV.net
09 iul. 2018, 10:22
Prognoza meteo. Ploi însemnate cantitativ în cea mai mare parte a ţării. De când se încălzeşte vremea

Prognoza meteo. La noapte, cerul va fi mai mult noros și va ploua în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă local de peste 20…30 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Transilvania și la munte, izolat de 50…80 l/mp. Pe arii restrânse aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime se vor încadra între 13 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

BUCUREŞTI Cerul va fi noros și vor fi averse, temporar intense, astfel că probabilitatea pentru cumularea de cantități de apă mai însemnate (în medie 10…15 l/mp, izolat peste 20 l/mp) va fi ridicată. Vor fi posibile descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va menține în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate. În cursul zilei va ploua pe arii extinse, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Vor fi mai ales averse ce vor avea și caracter torențial și se vor semnala local descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină. În timpul nopții ploi mai frecvente și mai însemnate cantitativ vor fi în est și nord-est, iar în restul teritoriului ploile vor fi în diminuare și în restrângere ca arie. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade in Transilvania si 29 de grade in nordul Dobrogei, iar cele minime între 12 și 22 de grade.

BUCUREŞTI Vremea se va menține relativ răcoroasă și în general instabilă. Mai ales pe parcursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate și averse moderate cantitiv, posibil însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi averse local în regiunile nordice și nord-estice și în zonele montane și submontane, unde vor fi posibile cantități de apă mai însemnate, în timp ce în restul teritoriului va ploua pe arii restrânse. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vor fi posibile căderi de grindină. Noaptea astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în vest și nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade in estul Transilvaniei, poate si in nordul Moldovei și 30 de grade in sudul Olteniei, iar cele minime, în general, între 12 și 22 de grade.

BUCUREŞTI Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar numai trecător vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…30 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO JOI Vremea va fi caldă în toată țara, călduroasă în sudul și sud-estul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales ziua, la deal și la munte, precum și în vestul, nordul și centrul țării și pe arii restrânse în rest. Izolat cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate și vor mai fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade in estul Transilvaniei și 32 de grade in sudul Olteniei si in Muntenia, iar cele minime în general între 12 și 22 de grade.

BUCUREŞTI Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO VINERI Vremea se va menține mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, la munte, în centrul, estul și sud-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. Izolat vor mai fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 31 de grade, iar cele minime în general între 12 și 21 de grade.

BUCUREŞTI Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. Temporar înnorările vor fi acentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi în jur de 30 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

DE SAMBATA PANA LUNI Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Local vor mai fi manifestări specifice instabilității atmosferice.