PROGNOZA METEO: Vreme caldă în cea mai mare parte a ţării. Ploi în aversă şi descărcări electrice, spre seară

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării. Se vor semnala averse şi posibil descãrcãri electrice în special în a doua parte a zilei în regiunile vestice, nord-vestice şi local în zona de munte, iar noaptea vor fi ploi slabe şi burniţe izolat în centrul, estul şi sud-estul ţãrii. 

RomaniaTV.net
29 oct. 2018, 14:51
PROGNOZA METEO: Vreme caldă în cea mai mare parte a ţării. Ploi în aversă şi descărcări electrice, spre seară

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, însã doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în Banat, în Crişana şi în zona montanã înaltã, în special, a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h. Temperaturile minime se vor situa între 3 grade în estul Transilvaniei şi 17…18 grade în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse se va produce ceaţã.

LA BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va fi deosebit de caldã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare. Se vor semnala averse şi posibil descãrcãri electrice în special în a doua parte a zilei în regiunile vestice, nord-vestice şi local în zona de munte, iar noaptea vor fi ploi slabe şi burniţe izolat în centrul, estul şi sud-estul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în prima parte a intervalului în zona montanã, în special pe creste, iar la cote mai reduse, local şi în vest şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 18…19 grade pe litoral şi 26 de grade în nord-vestul teritoriului, iar cele minime, între 6 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade pe litoral. La începutul şi îndeosebi la sfârşitul intervalului, pe arii restrânse va fi ceaţã, cu precãdere în regiunile extracarpatice.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 11…12 grade. Spre sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţã.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele climatologic specifice sfârşitului de octombrie. Cerul va fi variabil, iar în regiunile extracarpatice, mai ales noaptea, vor fi nori joşi sau ceaţã şi izolat burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…19 grade pe litoral şi 27 de grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa între 4 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în Dealurile de Vest.

LA BUCUREŞTI. Regimul termic va fi caracterizat în continuare de valori mult mai ridicate decât cele normale. Cerul va fi variabil, cu nori joşi sau ceaţã în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 25 de grade, iar cea minimã de 10…13 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Temperatura aerului va fi cu mult mai ridicatã decât în mod obişnuit acestei perioade în regiunile intracarpatice precum şi în zonele de deal şi munte, unde cerul va fi variabil, iar unele înnorãri şi izolat ploi slabe se pot semnala pe parcursul nopţii. În restul teritoriului valorile termice diurne vor marca o scãdere faţã de intervalul anterior, iar vremea va deveni în general închisã, astfel cã temporar va fi nebulozitate de tip stratiform sau ceaţã, pe arii restrânse asociatã cu burniţã. Astfel de fenomene îşi vor face apariţia spre sfârşitul intervalului şi în estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 26 de grade, iar cele minime, în general, între 5 şi 15 grade.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice diurne vor marca o scãdere faţã de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar temporar, mai ales dimineaţa şi noaptea, va fi nebulozitate de tip stratiform sau ceaţã posibil asociatã trecãtor cu burniţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 19 grade, iar cea minimã de 9…11 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Deşi în scãdere uşoarã faţã de intervalul anterior, valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât normele multianuale specifice datei, în special în regiunile intracarpatice. Cerul va fi variabil, iar în sudul şi estul ţãrii, mai ales dimineaţa şi noaptea, local se vor semnala nori joşi sau ceaţã şi izolat ploi slabe sau burniţe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade, uşor mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Din weekend, vremea va fi în general închisã în regiunile extracarpatice, cu nebulozitate stratiformã sau ceaţã şi trecãtor burniţã, în timp ce în restul teritoriului se va menţine mai caldã decât în mod caracteristic primei decade a lunii noiembrie.