PROGNOZA METEO: NINSORI, viscol şi ger în aproape toată ţara. Când începe să ningă în Bucureşti

PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în toată ţară, devenind chiar geroasă. Se vor semnala precipitaţii sub formã de ploaie în Banat, în sudul Crişanei şi a litoralului, iar în rest vor predomina ninsorile în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zãpadă local consistent. Şi vântul va prezenta intensificări, ajungând până la 75km/h la rafale în sud-estul ţării. Ninge şi la Bucureşti, îndeosebi în noaptea de marţi spre miercuri şi în prima parte a zilei de miercuri. În Capitală, grosimea stratului de zãpadã se va situa în medie între 7 şi 10 cm, izolat posibil 15 cm. 

RomaniaTV.net
27 nov. 2018, 17:49
PROGNOZA METEO: NINSORI, viscol şi ger în aproape toată ţara. Când începe să ningă în Bucureşti

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va fi noros şi vor cãdea precipitaţii în jumãtatea de sud a ţãrii şi local în rest. Acestea vor fi mai ales sub formã de ninsoare în Moldova, mixte la munte, în Transilvania şi în Maramureş, predominant ploaie în Banat şi în Crişana şi sub formã de ploaie în primele ore, apoi mai ales lapoviţã şi ninsoare în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Pe arii restrânse vor fi depuneri de gheaţã. Cantitãţile de apã vor putea depãşi cu totul izolat, în regiunile sudice, 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul şi în sud-estul teritoriului, unde la rafalã se vor atinge viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul şi sudul Munteniei, local în Dobrogea, în sudul Moldovei şi pe crestele Carpaţilor Orientali rafalele vor atinge în general 55 …70 km/h, în special în a doua parte a intervalului viscolind ninsoarea şi determinând scãderea vizibilitãţii. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -7 şi 3 grade.

Avertizare COD GALBEN de NINSORI şi VISCOL în Bucureşti şi alte 16 judeţe

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI. Vor fi precipitaţii, la începutul nopţii sub formã de ploaie, apoi lapoviţã şi ninsoare. Vor fi condiţii pentru depuneri de gheaţã. Vântul se va intensifica treptat, iar pânã dimineaţã va atinge viteze la rafalã în jurul a 55 km/h şi se va depune strat de zãpadã de pânã la 2…4 cm. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Citeşte şi NINSORI ŞI VISCOL în Bucureşti, începând de marţi noaptea. Prognoza meteo specială pentru Capitală

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va rãci, astfel cã temperaturile maxime vor deveni preponderent negative în est, în sud-est şi în depresiuni, iar cele minime în toatã ţara. Maximele vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade, iar minimele se vor situa, în general, între -13 şi -3 grade. Cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în jumãtatea de sud a teritoriului şi izolat în rest. Acestea vor fi mai ales sub formã de ploaie în prima partea a zilei în Banat, în sudul Crişanei şi al litoralului, iar în rest vor predomina ninsorile în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zãpadã local consistent. Pe spaţii mici, în special în primele ore, vor fi depuneri de gheaţã. Temporar vântul va avea intensificãri cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul şi sudul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scãderea vizibilitãţii sub 100m.

LA BUCUREŞTI. Îndeosebi în prima parte a zilei va ninge, iar temporar vântul va avea intensificãri, cu viteze la rafalã în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scãderea vizibilitãţii. Grosimea stratului de zãpadã nu va fi uniformã şi se va situa în medie între 7 şi 10 cm, izolat posibil 15 cm. Vremea va deveni deosebit de rece; temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimã va fi de -6…-4 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va continua sã se rãceascã şi va fi deosebit de rece, geroasã mai ales noaptea şi cu precãdere în nordul, în nord-estul şi în centrul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 2 grade, iar cele minime se vor încadra între -15 şi -2 grade, mai coborâte în depresiuni spre -17 grade. Cerul va avea înnorãri, iar trecãtor se vor semnala ninsori slabe pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest şi pe litoral. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sud-est, unde la rafalã se vor înregistra viteze de 45…55 km/h, iar temporar în jurul a 60 km/h, spulberând zãpada depusã.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi deosebit de rece, cu o temperaturã maximã de -4…-3 grade şi o minimã în jurul valorii de -7 grade. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafalã în jurul a 40 km/h. Vor fi înnorãri, iar trecãtor vor fi posibile fulguieli.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va menţine deosebit de rece, local geroasã dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 şi 1 grad, iar cele minime se vor încadra, în general, între -15 şi -4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile extracarpatice unde trecãtor, în special în prima parte a intervalului, pe arii restrânse vor fi ninsori slabe sau fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri ziua în sud-est.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va menţine deosebit de rece. Temperatura maximã va fi de -4…-3 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -9 grade. Cerul va avea înnorãri, iar pe parcursul zilei trecãtor vor fi condiţii de fulguialã. Vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasã local dimineaţa, iar noaptea pe arii relativ extinse. Cerul va fi variabil, cu nori joşi şi posibil ceaţã în prima parte a zilei pe spaţii mici în regiunile sudice şi în cele nord-estice, iar noaptea local în cele extracarpatice. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 şi 4 grade, iar cele minime în general între -15 şi -4 grade.

De duminică vremea va fi în continuare deosebit de rece, local geroasã dimineaţa şi noaptea, apoi va intra într-un proces de încãlzire uşoarã. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere spre sfârşitul intervalului în vest, centru şi nord.