PROGNOZA METEO. De miercuri revin ploile şi ninsorile

PROGNOZA METEO. Vremea schimbă foaia. Pe lângă ger, de miercuri revin ploile şi ninsorile. Vântul va avea intensificãri la munte şi în Moldova unde va viscoli sau spulbera zăpada. Vremea va fi rece şi în Bucureşti, unde temporar se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formã de ploaie. 

RomaniaTV.net
04 dec. 2018, 12:18
PROGNOZA METEO. De miercuri revin ploile şi ninsorile

PROGNOZA METEO. Cerul va fi mai mult noros, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse în nord, nord-vest şi centru şi pe spaţii mici în restul ţării. La munte şi în jumătatea de nord a Moldovei, în a doua parte a nopţii, ploile se vor transforma treptat în ninsoare, vântul se va intensifica şi temporar va fi viscol. În Maramureş, Crişana şi Transilvania şi local în Banat va ploua, iar spre dimineaţă vor fi precipitaţii mixte, iar în sud şi în sud-est vor fi ploi slabe. Pe suprafeţe restrânse în Transilvania, Moldova, Oltenia şi posibil în sudul Munteniei se va forma polei. Temperaturile minime se vor încadra între -8…-6 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei şi 5…6 grade în dealurile din Banat şi din Crişana. Pe arii restrânse, mai ales în zonele joase de relief din sud şi din sud-est, va fi ceaţă.

LA BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorãri, vor fi condiţii de ceaţã, iar în ultimele ore ale intervalului va creşte probabilitatea pentru ploaie slabã şi polei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de -6…- 5 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în regiunile vestice, dar în rest înnorãrile vor persista. La munte va ninge, în Moldova, în estul şi sudul Transilvaniei vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar în sudul şi sud-estul ţãrii vor fi ploi, dar trecãtor şi ninsori sau lapoviţã. Noaptea precipitaţiile vor fi în restrângere, cerul se va degaja în majoritatea zonelor, însã vremea va fi rece. Local va fi gheţuş sau polei. Vântul va avea intensificãri la munte şi în Moldova unde va viscoli sau spulbera zãpada, iar în restul ţãrii va sufla slab şi moderat, cu rafale mai intense în a doua parte a intervalului pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -1 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -11 şi 0 grade. Local şi temporar se va forma ceaţã.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi rece. Înnorãrile vor persista şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formã de ploaie şi se menţine probabilitatea pentru depuneri de polei. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 2 grade, iar cea minimã de -5…-3 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi rece, geroasã noaptea mai ales în centrul şi în nordul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 5 grade, iar cele minime între -13 şi -2 grade, mai scãzute în depresiuni, spre -17 grade în cele din Carpaţii Orientali. Cerul va fi variabil în regiunile vestice şi în zonele mai înalte de relief, dar cu nebulozitate persistentã şi ceaţã local în zonele joase din sud, din est şi din centru. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea şi pe crestele montane.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi rece, în special în cursul nopţii. Temperatura maximã va fi de 2…3 grade, iar cea minimã de -7…-6 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu nebulozitate joasã sau ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit pentru aceastã datã în majoritatea zonelor, cu precãdere în sudul şi în estul ţãrii, astfel cã maximele se vor încadra între -3 şi 6 grade. Cerul va avea înnorãri şi local se vor semnala precipitaţii mai ales sub formã de ploaie în vest şi în nord-vest, mixte în centru şi nord-est şi predominant sub formã de ninsoare la munte. Pe arii restrânse va fi gheţuş sau polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în sud-est. Noaptea, valorile termice se vor menţine scãzute în regiunile sudice, sud-estice şi în depresiuni, în timp ce în rest vor creşte considerabil faţã de noaptea precedentã; minimele vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade, uşor mai mari în Banat şi Crişana. Dimineaţa, dar mai ales noaptea, în zonele joase în special din sud şi est va fi ceaţã.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare rece, îndeosebi dimineaţa şi noaptea. Cerul va avea înnorãri şi vor fi condiţii de ceaţã, mai ales noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 1…2 grade, iar cea minimã de -7…-5 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Valorile termice vor fi în creştere în toatã ţara, totuşi, la începutul zilei, va fi o vreme rece în regiunile din jumãtatea de sud-est. Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala precipitaţii în vestul, nordul şi centrul ţãrii şi pe arii restrânse în rest. Local, mai ales la munte, va fi gheţus şi pe arii restrânse depuneri polei, cu probabilitate mai mare în Transilvania şi Moldova. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, iar cele minime în general între -1 şi 5 grade. Vor fi condiţii de ceaţã.

De duminică, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicatã pe tot parcursul intervalului, în majoritatea zonelor.


loading...