PROGNOZA METEO. Vreme rece cu ninsori la munte şi ploi în rest. Dimineaţa şi seara vor fi ceaţă şi polei

PROGNOZA METEO. Vremea va fi rece, izolat geroasă noaptea în centrul și în nord-estul țării. Cerul va fi mai mult senin în regiunile intracarpatice și în zonele mai înalte de relief, însă, pe parcursul nopții, se va înnora treptat în nord-vest. În restul teritoriului, local, va fi nebulozitate joasă și ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea și pe crestele montane. Şi la Bucureşti, vremea va fi rece, cu precădere noaptea. 

RomaniaTV.net
05 dec. 2018, 12:30
PROGNOZA METEO. Vreme rece cu ninsori la munte şi ploi în rest. Dimineaţa şi seara vor fi ceaţă şi polei

La noapte, cerul se va degaja treptat, iar precipitații vor mai fi doar pe arii restrânse sud-sud-estice și izolat în est și nord-est. Acestea vor fi slabe cantitativ, sub formă de ninsoare la munte și în Moldova, mixte în Muntenia și Dobrogea și mai ales ploi în Oltenia. Local va fi ghețuș sau polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, precum și în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, având cele mai mari viteze pe creste, dar și pe litoral, unde rafalele vor atinge 65…70 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -10 și 0 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, înnorările vor persista și trecător vor mai fi condiții pentru precipitații slabe și polei sau ghețuș. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi rece, izolat geroasă noaptea în centrul și în nord-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade in estul Transilvaniei si in Moldova și 6 grade in vestul Oltenieie, poate si in sudul Banatului, iar cele minime între -13 și -3 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până în jur de -16 grade. Cerul va fi mai mult senin în regiunile intracarpatice și în zonele mai înalte de relief, însă, pe parcursul nopții, se va înnora treptat în nord-vest. În restul teritoriului, local, va fi nebulozitate joasă și ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea și pe crestele montane.

BUCUREŞTI Vremea va fi rece, cu precădere noaptea. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -6…-4 grade. Cerul va avea temporar înnorări și vor fi condiții de ceață, în special spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit pentru această dată în majoritatea zonelor, cu precădere în sud și în est, cu maxime intre -3 și 5 grade, cu cele mai mari valori in Subcarpatii Munteniei. Cerul va avea înnorări și local, mai ales seara și noaptea, se vor semnala precipitații în vestul, centrul și nordul țării. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, iar trecător și în Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei și mai ales ploi în rest. Pe arii restrânse va fi ghețuș sau polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -6 și 4 grade. Dimineața, dar mai ales noaptea, în zonele joase din sud și sud-est va fi ceață, izolat persistentă.

BUCUREŞTI Vremea va fi în continuare rece. Cerul va avea înnorări și vor fi condiții de ceață, mai ales noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -7…-5 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi în general închisă. Temporar se vor semnala precipitații în prima parte a intervalului în vest, centru și nord, apoi și în restul țării. Vor fi ploi, iar la munte, treptat vor predomina ninsorile. În zona montană va fi ghețuș, iar depuneri de polei, cel mai probabil vor fi consemnate pe arii în general restrânse, cu precădere dimineața în Transilvania și în Moldova, iar din a doua parte a nopții în Oltenia, Muntenia și Moldova. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare la munte, în special la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade in Moldova și 9 grade in Dealurile Banatului, iar cele minime în general între -2 și 5 grade. În primele ore ale zilei, pe spații mici în sud va fi ceață posibil asociată cu depuneri înghețate.

BUCUREŞTI Cerul va avea înnorări și temporar, din a doua parte a intervalului, va ploua slab și va crește probabilitatea de formare a poleiului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -2..0 grade. În primele ore ale zilei vor fi condiții de ceață posibil asociată cu depuneri înghețate.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Cerul va avea înnorări și trecător se vor semnala precipitații slabe pe arii restrânse, în primele ore ale zilei în sud și est, zone în care pe spații mici se mențin condiții de formare a poleiului, și la munte, iar seara și noaptea cel mai probabil în vest, nord-vest și izolat în centru. Vor fi ploi, în timp ce la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat. Spre sfârșitul intervalului pe spații mici în zonele joase de relief din sud și est vor fi condiții de ceață. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade.

BUCUREŞTI Cerul va avea înnorări și trecător, în primele ore, va ploua slab, condiții în care cel mai probabil se va forma polei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade.

DE LUNI PANA MIERCURI Regimul termic va fi caracterizat de valori ce se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe va fi în creștere de la mijlocul intervalului îndeosebi în est și sud-est.