PROGNOZA METEO. Schimbări la final de an. Cum va fi vremea de Revelion şi în primele zile din 2019

PROGNOZA METEO. Sfârşitul de săptămână vine cu temperaturi în creștere ușoară în aproape toată țara. Cerul va fi temporar noros, la munte vor predomina ninsorile, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitații slabe, mixte. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, unde va viscoli sau va spulbera zăpada, va sufla în general moderat în Moldova, în Dobrogea și în sudul Olteniei, iar în rest va fi predominant slab. Şi în Capitală, valorile termice vor continua să se situeze peste norma climatologică a perioadei. Cerul va avea înnorări temporare și, mai ales seara și noaptea, va ploua slab. 

RomaniaTV.net
27 dec. 2018, 16:06
PROGNOZA METEO. Schimbări la final de an. Cum va fi vremea de Revelion şi în primele zile din 2019

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va fi variabil în Oltenia și parțial în Muntenia, dar în restul teritoriului înnorările vor fi în general persistente. Precipitații slabe, temporare se vor semnala local în regiunile din jumătatea de nord a țării; la munte vor predomina ninsorile, iar în zonele mai joase de relief vor fi ploi și lapoviță. Izolat vor fi condiții de polei.Vântul va avea intensificări în zona montană, la altitudini de peste 1700 m, unde va viscoli sau va spulbera zăpada.Temperaturile minime, mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată în cea mai mare parte a țării, se vor încadra între -3 și 3 grade, valori mai mici (spre -7…-6 grade) urmând a se înregistra izolat în Subcarpații Getici. În special în sud și în sud-vest, pe spații mici va fi ceață.

LA BUCUREŞTI. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab și vor fi condiții de ceață. Temperatura minimă va fi de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile de temperatură, în creștere ușoară în aproape toată țara, se vor situa peste specificul climatologic la sfârșitul lunii decembrie. Astfel, cele maxime se vor încadra între 1 și 11 grade, iar cele minime între -3 și 4 grade. Cerul va fi temporar noros; la munte vor predomina ninsorile, local moderate cantitativ, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitații slabe, mixte în Transilvania și în Maramureș și mai ales ploi în celelalte regiuni. Izolat vor fi condiții de polei și local, în special la munte, se va forma ghețuș. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, unde va viscoli sau va spulbera zăpada, va sufla în general moderat în Moldova, în Dobrogea și în sudul Olteniei, iar în rest va fi predominant slab. Pe spații mici se va forma ceață.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice vor continua să se situeze peste norma climatologică a perioadei, astfel că maxima va fi de 5…6 grade, iar minima de aproximativ 1 grad. Cerul va avea înnorări temporare și, mai ales seara și noaptea, va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an în majoritatea zonelor, cu excepția celor înalte de munte, unde va fi rece. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime între -4 și 2 grade. Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații cu caracter temporar în majoritatea zonelor. La munte va ninge, în nord și în centru local se vor semnala precipitații mixte, iar în restul teritoriului, pe spații mici, vor fi ploi și trecător lapoviță. Izolat vor fi posibile depuneri de polei, iar local, în special la munte, se va forma ghețuș. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă unde va viscoli sau va spulbera zăpada, iar la cote mai reduse și în regiunile estice și sud-estice și în sud-vest. Vor fi condiții de ceață, mai ales în sud.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va menține mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi, în continuare, ușor mai caldă decât în mod normal la această dată, deși multe din valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele din intervalul anterior. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade, iar cele minime între -4 și 1 grad. În majoritatea regiunilor vor fi înnorări și precipitații, predominant sub formă de ninsoare în nord și în centru, la deal și la munte și mixte în vest, sud-vest, iar noaptea, pe arii restrânse și în sud și sud-est. Izolat, vor fi condiții de polei. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate, local în Banat și pe spații mici în zona Carpaților Occidentali și Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, îndeosebi în cursul zilei.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi, în continuare, ușor mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi mai mult noros și temporar, mai ales noaptea, vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă în jurul valorii de -2 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice, în scădere ușoară față de zilele anterioare, se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei. Pe parcursul zilei, vor fi înnorări în majoritatea zonelor; în zona de munte va ninge, în nordul și în centrul Moldovei și în sudul Transilvaniei vor fi ninsori și lapoviță, iar în sudul și sud-estul țării local se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie. Vântul va avea intensificări locale, temporare în regiunile vestice și de răsărit, dar în special în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 6 grade. Pe timpul nopții cerul fi parțial noros, iar precipitații slabe, mixte vor fi posibile izolat în regiunile sud-estice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Bărăgan, în Dobrogea și izolat pe crestele montane. În special la munte, local se va forma ghețuș. Minimele termice de marți dimineața vor fi cuprinse între -10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 0 grade pe litoral.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice, în scădere ușoară, se vor situa în jurul celor climatologic specifice datei. Cerul va avea înnorări mai ales pe parcursul zilei când temporar va ploua slab. Pe timpul nopții probabilitatea de precipitații va fi foarte redusă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade.

În primele două zile din 2019, valorile termice se vor situa în marea lor majoritate peste mediile multianuale specifice perioadei, apoi vor fi în scădere ușoară. Se vor semnala ninsori și lapoviță în nord și în centru, iar în rest local vor fi precipitații mixte.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice se vor situa peste cele normale la început de ianuarie, în special în cea de-a doua zi a intervalului. Trecător se vor semnala precipitații slabe, mai ales ploaie.