PROGNOZA METEO. Vreme închisă cu ninsori la munte, ploi în rest. De când revine frigul

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în general închisă, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât cele climatologic specifice datei în sud-est şi apropiate de cele normale în rest. Temporar vor fi precipitaţii, ziua local în centru şi la munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, iar noaptea cu precãdere în sud-est. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 10 grade. Şi în Capitală va ploua. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade.

RomaniaTV.net
30 ian. 2019, 13:23
PROGNOZA METEO. Vreme închisă cu ninsori la munte, ploi în rest. De când revine frigul

PROGNOZA METEO: La noapte vor fi înnorãri persistente în cea mai mare parte a ţãrii, iar temporar se vor semnala precipitaţii, local în sud, în centru şi la munte şi pe arii mai restrânse în rest. Precipitaţiile vor fi mixte la munte, iar la altitudini mari va ninge, în timp ce, în restul teritoriului va ploua, iar cu o probabilitate mai mare în nord-vest, trecãtor se va semnala şi lapoviţã. Izolat vor fi condiţii de polei. Temporar, precipitaţiile vor fi mai intense în zona Carpaţilor Meridionali precum şi în zona subcarpaticã a Olteniei şi a Munteniei, unde pe arii restrânse se vor acumula cantitãţi de apã ce vor depãşi 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri trecãtoare la munte, în special pe creste. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade. În zonele joase, pe spaţii mici se va semnala ceaţã.

BUCURESTI: Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 2…3 grade.

PROGNOZA METEO JOI: Vremea va fi în general închisã, iar regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori, mai ridicate decât cele climatologic specifice datei în sud-est şi apropiate de cele normale în rest. Temporar vor fi precipitaţii, ziua local în centru şi la munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, iar noaptea cu precãdere în sud-est. Precipitaţiile vor fi mixte la munte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile, iar în restul teritoriului se vor semnala mai ales ploi. Vor fi condiţii de polei, iar pe arii restrânse, în sud-est se vor acumula cantitãţi de apã ce vor depãşi 10 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri trecãtoare în Dobrogea, în special în zona litoralului. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 10 grade, uşor mai ridicate în sud-est, iar cele minime între -2 şi 5 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe arii în general restrânse va fi ceaţã în zonele joase de relief.

BUCURESTI: Cerul va fi mai mult noros, iar trecãtor va ploua slab în special în primele ore ale intervalului. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

PROGNOZA METEO VINERI: Vremea se va încãlzi uşor faţã de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe arii restrânse precipitaţii slabe în nord-vest, iar ziua şi în sud-est. Va ploua, însã, în primele ore ale intervalului, în nord-vest trecãtor vor fi posibile şi precipitaţii sub formã de lapoviţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Banat şi la munte, iar în prima parte a intervalului şi în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 10 grade, iar cele minime între -5 şi 7 grade, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, local va fi ceaţã în zonele joase de relief.

BUCURESTI: Vremea se va încãlzi uşor. Cerul va fi variabil, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã va fi de 0…1 grad

PROGNOZA METEO SAMBATA: Vremea va continua sã se încãlzeascã. Cerul va fi variabil, iar dimineaţa dar mai ales noaptea, local în zonele joase de relief va fi ceaţã sau nebulozitate joasã stratiformã trecãtor posibil asociatã cu burniţã pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare în regiunile vestice şi în zonele montane aferente. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 şi 13 grade, iar cele minime între -5 şi 8 grade, uşor mai ridicate în Dealurile de Vest.

BUCURESTI: Cerul va fi variabil, dimineaţa, dar mai ales noaptea vor fi condiţii de ceaţã, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã de 2…3 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA: Procesul de încãlzire a vremii va continua şi se va intensifica, urmând astfel a se înregistra valori peste cele specifice perioadei în toatã ţara. În vest şi sud-vest precum şi la munte vor fi înnorãri temporare însã doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe. În restul teritoriului cerul va fi variabil, local cu nebulozitatea joasã de tip stratiform sau ceaţã dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în vest şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade, cu cele mai scãzute valori în nordul Moldovei în condiţii de nebulozitate joasã sau ceaţã persistentã, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade, mai coborâte în zonele depresionare.

Şi la începutul săptămânii viitoare regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât cele specifice perioadei, apoi vremea va intra într-un proces de răcire treptatã. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte în ultima zi a intervalului în jumãtatea sudicã a teritoriului.