PROGNOZA METEO: Ninsori, viscol şi ploi după temperaturi de 15 grade, inclusiv în Bucureşti

PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte considerabil în următoarele zile. Cerul va fi mai mult noros și vor cădea precipitaţii, la început sub formă de ploaie, apoi ninsori. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari  în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, dar și la munte, unde la peste 1500 m, rafalele vor depăși 80...90 km/h și va fi viscol.

RomaniaTV.net
11 feb. 2019, 14:50
PROGNOZA METEO: Ninsori, viscol şi ploi după temperaturi de 15 grade, inclusiv în Bucureşti

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va fi mai mult acoperit. Pe arii relativ extinse se vor semnala precipitații, în general moderate cantitativ (se vor cumula 10…15 l/mp), mai ales în regiunile sud-vestice și centrale. Acestea vor fi mixte, local în Banat și Crișana, ploi și trecător lapoviță în Oltenia, Muntenia și jumătatea de sud a Moldovei și ploaie spre dimineață în Dobrogea. În Transilvania, Maramureș și jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviță și apoi ninsoare și se va depune strat de zăpadă. La munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat mai consistent de zăpadă. Vântul se va intensifica treptat, cu precădere la altitudini mari în masivele sudice și vestice, unde se vor depăși viteze de 70…80 km/h și ninsoarea va fi viscolită, dar și în vestul și în sudul Olteniei, unde spre dimineață rafalele vor fi în jurul a 55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult noros. În a doua parte a nopții, trecător va ploua slab, iar vântul va deveni moderat, cu rafale de până la 30…35 km/h. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va răci, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade, iar cele minime între -9 și 2 grade. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații, pe arii mai extinse în centru, sud și est și în special în zona Carpaților Meridionali se vor cumula cantități de apă în general de 10…15 l/mp.Va ninge în Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și local în Maramureș, precum și la munte, unde va continua să se depună strat de zăpadă mai consistent. În Banat și Crișana, pe spații mici, mai ales la începutul zilei, vor predomina lapoviță și ninsoare, în Dobrogea temporar va ploua, iar în Oltenia și Muntenia, ploile se vor transforma treptat în ninsoare începând din orele serii. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari (în general între 60 și 70 km/h) în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, dar și la munte, unde la peste 1500 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

BUCUREŞTI: Vremea va fi închisă și se va răci. Ziua, temporar va ploua, iar în cursul nopții, treptat ploaia se va transforma în ninsoare și este posibil să se depună strat de zăpadă de până la 2…5 cm. Vântul va sufla moderat în cursul zilei, cu rafale de până la 35…40 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI: Vremea va continua să se răcească ușor, urmând a se înregistra valori diurne în general în jurul mediilor climatologice specifice datei și nocturne sub acestea în majoritatea regiunilor. Vor fi înnorări temporare și pe arii restrânse precipitații slabe, predominant ninsori la începutul zilei în sud, iar noaptea mai ales în nord. La munte, trecător, va mai ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în zona montană, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste, unde temporar zăpada va fi spulberată, iar la cote mai reduse, pe parcursul zilei local și în vestul, estul și sud-estul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -13 și -3 grade.

BUCUREŞTI Vremea va continua să se răcească ușor. Cerul va fi temporar noros, iar la începutul intervalului vor fi condiții să ningă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 5 grade, iar cea minimă de -6…-4 grade.

PROGNOZA METEO JOI: Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime între -6 și 1 grad. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul, centrul și estul teritoriului, unde local vor fi precipitații slabe, mixte, iar la munte, temporar va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, dar și în Dobrogea.

BUCUREŞTI: Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea de sud-est a țării, unde mai ales ziua, local vor mai fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, în est, sud-est și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCUREŞTI: Cerul va avea înnorări și trecător vor fi posibile precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

De sâmbătă până luni, vremea se va încălzi treptat. Probabilitatea de precipitații va fi redusă.


loading...