PROGNOZA METEO de weekend. Vremea se mai încălzeşte, dar vor fi şi ploi şi vijelii în mare parte din ţară

PROGNOZA METEO. Vremea se va încălzi în toată ţara. Cerul va fi variabil şi sunt aşteptate ploi sub formă de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în regiunile nordice, centrale, estice, sud-estice, la munte și pe suprafețe mici în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 25 de grade. Din păcate veşti meteorologilor pentru săptămâna viitoare nu sunte prea bune. De marţi, vremea începe să se răcească şi va deveni instabilă.

RomaniaTV.net
10 mai 2019, 11:10
PROGNOZA METEO de weekend. Vremea se mai încălzeşte, dar vor fi şi ploi şi vijelii în mare parte din ţară

PROGNOZA METEO SAMBATA: Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales ziua, în regiunile nordice, centrale, estice, sud-estice, la munte și pe suprafețe mici în restul teritoriului. Cu totul izolat vor fi condiții de grindină și de cantități mai însemnate de apă. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în estul Transilvaniei și nordul litoralului și 25 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între 2 și 11 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului cu probabilitate mai mare după-amiaza și seara. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA: Vremea va continua să se încălzească. În timpul zilei, înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului se vor semnala pe arii restrânse la deal și la munte și cu totul izolat în celelalte zone, unde cerul va fi variabil. Noaptea vor mai fi unele înnorări, însă doar în extremitatea de sud-vest a țării local va ploua slab. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 15 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar condițiile de ploaie reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

PROGNOZA METEO LUNI: Regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru această dată, însă treptat, începând cu orele amiezii, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere la început în regiunile vestice și sud-vestice, la deal și la munte apoi pe arii mai restrânse și la cote mai reduse, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a intervalului și în cele centrale și central-sudice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, averse și descărcări electrice, iar pe spații mici se vor acumula cantități de apă mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, local în sudul țării și pe arii mai restrânse în centru, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 25 de grade, cu cele mai mari valori in Transilvania,iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 13 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Vremea va fi caracterizată de valori de temperatură în jurul celor specifice datei. Cerul, variabil ziua se va înnora treptat în a doua parte a intervalului când vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO MARTI: Vremea va fi în general instabilă și se va răci ușor. Temporar înnorările vor fi accentuate și în majoritatea regiunilor, local vor fi averse posibil asociate cu descărcări electrice. Izolat, cu o probabilitate mai mare în sud-vestul țării și în zona montană aferentă se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în prima parte a intervalului la munte, în special la altitudini mari, iar la cote mai reduse și în sudul, centrul și nord-vestul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 23 de grade, iar cele minime între 5 și 14 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade. De miercuri pana vineri valorile termice se vor situa, în general, ușor sub mediile multianuale. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în toate regiunile.