PROGNOZA METEO. Vreme instabilă cu ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină în mare parte din ţară

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine instabilă în mare parte din ţară, în această săptămână. Se vor înregistra ploi, descărcări electrice, vijelii şi grindină în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și în nordul și nord-vestul Munteniei. În restul teritoriului, astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse. Valorile termice se vor situa în general peste cele specifice perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade in nordul litoralului și 29 de grade în Bărăgan.

RomaniaTV.net
19 mai 2019, 14:53
PROGNOZA METEO. Vreme instabilă cu ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină în mare parte din ţară

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va avea înnorări temporar accentuate în regiunile vestice și sud-vestice, iar în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local Oltenia, vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor mai fi posibile izolat, la începutul nopții. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade.BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

PROGNOZA METEO LUNI: Vremea va fi în general instabilă. În cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și în nordul și nord-vestul Munteniei, înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. În restul teritoriului, astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și la cote mai reduse, cu precădere în a doua parte a întervalului. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, dar local și în estul și sud-estul teritoriului. Valorile termice se vor situa în general peste cele specifice perioadei în est și în sud-est, iar în rest vor fi apropiate de norme. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade in nordul litoralului și 29 de grade în Bărăgan, iar cele minime între 8 și 16 grade.

BUCUREŞTI: Vremea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate seara și noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

PROGNOZA METEO MARTI: Vremea va fi instabilă și se va răci în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, ziua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea mai ales în regiunile vestice și centrale. Local se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice, însă fenomenele vor fi mai frecvente și mai intense în zonele de deal și munte, dar și în cea mai mare parte a Moldovei. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. Vântul va sufla moderat în cursul zilei și în general slab noaptea și va avea intensificări ce pot lua aspect de vijelie în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 27 de grade, cu cele mai mari valori in sudul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 8 și 15 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 4…5 grade.

BUCUREŞTI: Vremea va fi în general instabilă și se va răci ușor față de intervalul anterior. În cursul zilei, cerul va avea înnorări accentuate și vor fi averse și descărcări electrice, iar vântul va fi moderat. Noaptea, cerul se va degaja, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 10…11 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI: Vremea va fi în general instabilă în regiunile intracarpatice, precum și în zonele montane unde, mai ales în cursul zilei, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și va cădea grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, cu precădere după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 27 de grade, dar de aceasta data cel mai cald va fi in sudul Muteniei, iar cele minime se vor situa între 6 și 16 grade.

BUCUREŞTI Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.

PROGNOZA METEO JOI: Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în cursul zilei în vestul, centrul și nordul țării, iar spre seară și noaptea și în celelalte regiuni. Izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime se vor situa între 7 și 17 grade.

BUCUREŞTI: Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopții, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

De vineri pana duminica Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar local și temporar vor mai fi manifestări specifice instabilității atmosferice.