PROGNOZA METEO. Instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării în zilele următoare

PROGNOZA METEO. În cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Temperaturile maxime, mai coborâte față de ziua precedentă, se vor încadra în general între 16 și 25 de grade. 

RomaniaTV.net
20 mai 2019, 14:12
PROGNOZA METEO. Instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării în zilele următoare

PROGNOZA METEO. La noapte, în Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și în zonele de munte, iar în prima jumătate a intervalului și în cea mai mare parte a Munteniei, sud-vestul Moldovei și pe spații mici în Oltenia vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, căderi de grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și punctiform 30…40 l/mp. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în restul teritoriului, dar la cote mai reduse și pe arii mai restrânse. Temperaturile minime se vor încadra între 9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 16 grade pe litoral.

LA BUCUREŞTI: În primele ore ale intervalului probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice se menţine ridicată. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi posibil grindină. Temperatura minimă va fi de 13…14 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 15…25 l/mp și punctiform 30 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal și de munte, în nordul, centrul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime, mai coborâte față de ziua precedentă, se vor încadra în general între 16 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 16 grade.

LA BUCUREŞTI: Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere. 
Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi în general instabilă în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de munte, unde temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice. Izolat vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat, cu precădere după-amiaza. Local și temporar vântul va avea intensificări, în special la munte, dar și în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 și 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 și 17 grade.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea
minimă de 11…13 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele de deal și de munte, precum și în vestul, nordul și centrul țării și pe arii restrânse în rest. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 27 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 și 17 grade.

LA BUCUREŞTI: Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general instabilă. În zonele de deal și de munte, precum și în regiunile sudice și sud-estice și pe spații mici în rest înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 5 și 16 grade.

LA BUCUREŞTI. Temporar înnorările vor fi accentuate, iar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade.

În weekend, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar local vor mai fi manifestări specifice instabilității atmosferice.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice se menține ridicată.