PROGNOZA METEO. Vreme caniculară în mare parte din ţară. Posibile ploi în mai multe zone spre seară

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine calduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile sudice și sud-vestice după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Spre seaă, în zonele de deal și la munte precum și în nord, vor fi înnorări temporare și izolat posibile ploi de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 36 de grade, izolat 37 de grade în extremitatea sudică și vestică a Olteniei. 

RomaniaTV.net
09 aug. 2019, 10:46
PROGNOZA METEO. Vreme caniculară în mare parte din ţară. Posibile ploi în mai multe zone spre seară

PROGNOZA METEO SAMBATA: Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile sudice și sud-vestice după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și pe suprafețe mici va fi caniculă. Cerul va fi mai mult senin, exceptând orele amiezii și ale serii, când cu o probabilitate mai mare la deal și la munte precum și în nord, vor fi înnorări temporare și izolat posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 36 de grade, izolat 37 de grade în extremitatea sudică și vestică a Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei și 22…23 de grade în nordul litoralului și izolat în Dealurile de Vest.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va menține călduroasă, caniculară în orele amiezii când disconfort termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală(ITU) va atinge și foarte probabil ușor va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil dimineața și mai mult senin în restul intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA: Vremea se va menține călduroasă, iar în orele amiezii în zonele de câmpie și de podiș va fi caniculară, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și ușor va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade pe litoral și 37, cu totul izolat, posibil 38 de grade în vestul și în sudul Olteniei, iar cele minime între 11 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, exceptând nordul țării și zona de munte, unde după-amiaza și seara vor fi înnorări trecătoare și izolat ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

LA BUCUREŞTI: Vremea călduroasă, caniculară după-amiaza va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEO LUNI: Vremea călduroasă, caniculară după-amiaza în zonele de câmpie și de podiș va persista, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona montană, unde va fi variabil, iar cu o probabilitate mai mare după orele prânzului, izolat se vor semnala ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat.Temperaturile maxime se vor încadra în general, între 29 și 36 de grade, iar cele minime între 16 și 25 de grade, mai scăzute în depresiuni.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară la amiază, când disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO MARTI: Vremea va fi în continuare caniculară în zonele joase de relief unde și disconfortul termic se va menține accentuat. Cerul, mai mult senin ziua, va avea înnorări temporare seara și noaptea în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane și submontane aferente, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 36 de grade, iar cele minime între 13 și 23 de grade.

LA BUCUREŞTI: Vremea caniculară în orele amiezii va persista, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII de MIERCURI pana SAMBATA: Vremea se va răcori la început în regiunile intracarpatice apoi și în restul teritoriului, urmând a se înregistra valori termice în jurul celor specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în prima zi în vest, centru și nord, la deal și la munte, apoi și în restul teritoriului.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va menține caniculară în prima zi a intervalului, apoi vremea se va răcori urmând a se înregistra valori de temperatură în jurul celor specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere din a doua zi a intervalului.