PROGNOZA METEO. Temperaturi de vară la început de octombrie. De joi, vremea se răceşte accentuat şi vin PLOILE

Publicat: Luni, 30 Septembrie 2019 21:41 // Actualizat: Luni, 30 Septembrie 2019 21:41 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO. În prima zi de octombrie vremea se menţine frumoasă și caldă. Temperaturile maxime vor ajunge până la 29 de grade Celsius. De joi, vremea intră într-un proces de răcire. Ploile îşi vor face apariţia la început în vestul, centrul și nordul țării precum și la munte, apoi și în restul teritoriului. În zona montană înaltă, la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va fi frumoasă și se va menține caldă în orele amiezii, chiar deosebit de caldă pentru începutul lunii octombrie în sud și sud-est. Cerul va fi variabil în primele ore ale zilei în sud-vest, iar în restul intervalului și al țării va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general, între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 6 și 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 1 grad. Izolat, dimineața și noaptea va fi ceață.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi frumoasă, iar în orele amiezii se va menține deosebit de caldă pentru începutul lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 28...29 de grade, iar cea minimă de 12...14 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO MIERCURI: Vremea va fi în continuare mai caldă în orele amiezii decât în mod normal pentru această dată, local chiar deosebit de caldă, cu precădere în jumătatea de sud a țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua în majoritatea regiunilor, dar cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, în a doua parte a intervalului local în cele vestice și nord-vestice și pe arii restrânse în cele centrale și la munte. Izolat, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, în prima parte a intervalului local în est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor, când foarte probabil, pe spații mici va lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20...22 de grade pe litoral și 31...32 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 8 și 17 grade.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi predominant frumoasă, iar în orele amiezii se va menține deosebit de caldă pentru începutul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14...16 grade.

PROGNOZA METEO JOI: Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, și pe spații mici foarte probabil vijelii, în prima parte a intervalului în vestul, centrul și nordul țării precum și la munte, iar seara și noaptea și în restul teritoriului. În zona montană înaltă, la altitudini mai mari de 1500 m, cu o probabilitate mai mare din a doua parte a nopții, trecător vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime, în scădere semnificativă față de ziua anterioară în vest, centru și nord și în continuare mai ridicate decât cele specifice datei în restul zonelor, vor fi cuprinse în general, între 17 și 28 de grade, iar cele minime se vor încadra între 2 și 15 grade.

LA BUCUREŞTI: Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat începând cu orele serii și vor fi perioade în care se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, când poate lua aspect de vijelie. Temperatura maximă, în continuare cu mult mai ridicată decât cea normală pentru această dată, va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Vremea se va răci semnificativ și în sud și est, urmând astfel ca la nivelul întregii țări valorile termice să se situeze sub cele normale perioadei. Cerul va avea înnorări, iar aria ploilor se va restrâge treptat spre jumătatea de sud-est, unde se vor semnala local și temporar în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua la munte, îndeosebi pe creste, iar la cote mult mai reduse temporar și în est și pe arii restrânse în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va răci semnificativ. Cerul va avea înnorări, în prima parte a intervalului temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 14...15 grade, iar cea minimă de 6...8 grade.

În weekend, vremea se va încălzi ușor și treptat, urmând a se înregistra valori termice în jurul celor specifice perioadei, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în primele zile ale intervalului în jumătatea de nord a țării.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi ușor și treptat, urmând a se înregistra valori termice în jurul celor specifice perioadei, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cum va fi vremea Bucuresti prognoza meteo prognoza meteo Bucuresti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H