PROGNOZA METEO. Vreme rece în toată ţara, ploi şi vijelii. Lapoviţă şi ninsoare, la munte

PROGNOZA METEO. Vremea se va răci semnificativ în toată ţara. Temepraturile maxime nu vor mai depăşi 18 grade Celsius. Va ploua în mare parte din teritoriu, dar mai ales în sud şi est unde se aştepată până la 40l/mp. La munte vor fi şi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Şi în capitală se anunţă vreme rece cu o temperatură maximă de 14 grade şi ploi.

RomaniaTV.net
03 oct. 2019, 11:49
PROGNOZA METEO. Vreme rece în toată ţara, ploi şi vijelii. Lapoviţă şi ninsoare, la munte

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va răci accentuat și în regiunile sudice, estice și centrale, astfel că valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei. Cerul va fi temporar noros în regiunile vestice și nordice, unde doar izolat va mai ploua slab, în timp ce în restul teritoriului va fi mai mult noros, iar ploile pe arii relativ extinse. În sud-est, trecător, se vor semnala și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 10…15 l/mp, iar în Dobrogea, precum și în estul și sud-estul Munteniei 30…40 l/mp. La munte, la altitudini în general de peste 1800m, vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu intensificări în regiunile sudice și estice, îndeosebi pe litoral și pe crestele Munților Banatului, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime, în general, între 2 și 12 grade.

BUCUREŞTI: Vremea se va răci accentuat, astfel încât valorile termice diurne vir fi sub cele specifice perioadei. Temperatura maximă se va atinge în primele ore ale intervalului și se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade. Cerul va fi noros și temporar, mai ales pe parcursul zilei, va ploua în general moderat cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA: Vremea va fi rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 19 grade, iar cele minime între 4 și 13 grade. Cerul va fi mai mult noros și va ploua, ziua pe suprafețe mici în special în sud-est, nord-vest și la munte, iar noaptea pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice și local în restul teritoriului. Cu totul izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. La munte, la altitudini mari, cu precădere noaptea, trecător, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în Munții Banatului. BUCUREŞTI Vremea va fi rece. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 9…10 grade. Cerul va fi mai mult noros și trecător vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICA: Valorile termice vor fi în continuare mai scăzute decât în mod normal pentru această dată. Temporar cerul va avea înnorări și va ploua pe arii relativ extinse în regiunile nordice, centrale, în zona deluroasă și montană și pe suprafețe mici în restul teritoriului. La munte, în general la altitudini de peste 1500m, trecător se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar ziua și în Oltenia, vestul Munteniei și pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime între 2 și 12 grade. BUCUREŞTI Valorile termice vor fi mai scăzute decât în mod normal la această dată. Cerul va fi temporar noros, iar ziua, trecător, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări după-amiaza și seara. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar minima 4…7 grade.

PROGNOZA METEO LUNI: Vremea va fi în continuare rece. Cerul va avea înnorări temporare și pe arii restrânse va ploua, ziua mai ales în nordul țării, iar noaptea cu precădere în sud. La munte, în special la altitudini mari, trecător, se vor semnala și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, iar cele minime, în general, între 0 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei, unde vor fi condiții de brumă.

BUCUREŞTI Vremea va fi rece. Cerul va avea înnorări trecătoare, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Maxima va fi de 16…17 grade, iar minimă de 6…8 grade.