PROGNOZA METEO. Vreme rece şi ploi în aproape toată ţara. Lapoviţă şi ninsoare la munte

PROGNOZA METEO. Vreme se menţine rece la final de săptămână, mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale. Duminică va ploua în cea mai mare parte a țării. În zonele montane și submontane, mai ales ale Carpaților Orientali, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 19 grade. Vreme rece şi în Capitală, unde temperatura maximă va fi de 17...18 grade. Veştile nu sunt deloc îmbucurătoare nici pentru săptămâna viitoare. Meteorologii anunţă că frigul va continua în primele zile ale săptămânii viitoare.

RomaniaTV.net
05 oct. 2019, 12:30
PROGNOZA METEO. Vreme rece şi ploi în aproape toată ţara. Lapoviţă şi ninsoare la munte

PROGNOZA METEO DUMINICĂ: Vremea va fi rece, îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, exceptând sud-vestul teritoriului unde înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala izolat. În zonele montane și submontane, mai ales ale Carpaților Orientali, îndeosebi spre seară și noaptea, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul avea unele intensificări pe crestele montane înalte, iar în cursul zilei, local și temporar, în Câmpia Română și Câmpia de Vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 8…9 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei și 19 grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI, Vremea se va menține rece. Cerul va fi temporar noros și trecător va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

PROGNOZA METEO LUNI: Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a țării,dar îndeosebi în nord-estul țării. Cerul va fi mai mult noros în nordul, centrul și estul țării, unde va ploua pe arii extinse, iar în restul teritoriului înnorările vor fi temporare și ploile se vor semnala pe arii restrânse. În zonele montane și submontane, mai ales ale Carpaților Orientali și Meridionali, precipitațiile vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în nordul Moldovei și 18 grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 grade în depresiuni,unde vor fi condiții de brumă și 9 grade pe litoral.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi rece. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI: Vremea se va menține deosebit de rece, dar se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi temporar noros în regiunile sudice și la munte, unde izolat, îndeosebi în prima parte a zilei, va ploua slab, iar pe crestele Carpaților Meridionali vor mai fi fulguieli trecătoare. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, îndeosebi în cursul nopții. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în depresiuni și 15 grade în sud-vestul extrem al teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în estul Transilvaniei și 9 grade pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief local se va semnala ceață, iar în nordul și centrul țării, precum și în zonele subcarpatice din restul teritoriului, se va produce brumă.

LA BUCUREŞTI: Vremea va deveni deosebit de rece. Cerul va fi temporar noros ziua și mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 3…4 grade. Spre sfârșitul intervalului se va semnala ceață.

PROGNOZA METEO MIERCURI: Vremea se va încălzi, devenind normală termic pentru această dată în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane și, local și temporar, în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 14…15 grade în estul Transilvaniei și 21…22 de grade în sud și sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 15 grade, mai scăzute, spre -3 grade, în estul Transilvaniei, unde se va semnala brumă. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, local va fi ceață.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va încălzi, devenind normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

De joi, vremea se va menține caldă în regiunile sudice la începutul intervalului, apoi valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima jumătate a intervalului. La Bucureşti, valorile termice se vor menține mai ridicate în prima zi, apoi se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare la mijlocul intervalului.ED