PROGNOZA METEO. Val de aer tropical peste România în următoarele zile, dar şi ploi

PROGNOZA METEO. După temperaturile scăzute şi ninsorile din ultimele zile, vremea se schimbă radical. Duminică, temperaturile maxime ajung la 20 de grade. În Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania şi în Oltenia vor fi ploi slabe. Pentru săptămâna viitoare se anunţă vreme de vară în mare parte din ţară. 

RomaniaTV.net
01 nov. 2019, 16:56
PROGNOZA METEO. Val de aer tropical peste România în următoarele zile, dar şi ploi

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice și va prezenta înnorări temporare în restul teritoriului. Va ploua, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, în Crișana, Maramureș, Transilvania, local în Banat, în Moldova și doar izolat în restul teritoriului, iar pe crestele montane vor mai fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, unde la rafală se vor atinge viteze până în jurul a 80 km/h, dar pe arii restrânse și la cote mai reduse și în restul teritoriului, în special în sudul Banatului, precum și în centrul și în estul Moldovei, unde rafalele vor fi de 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade, iar cele minime, în general, între 2 și 12 grade. În cursul nopții, izolat se va semnala ceață, cu o probabilitate mai mare în zonele joase din sud.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice vor marca o creștere față de intervalul anterior și se vor situa în jurul celor caracteristice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 4…5 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va deveni caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade, iar cele minime, în general, între 4 și 14 grade. În vestul, nordul și centrul țării cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei și local în Transilvania. În restul teritoriului cerul va fi variabil și doar cu totul izolat vor fi ploi slabe în Oltenia. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local și în regiunile vestice, nord-vestice și estice. Dimineața și noaptea pe suprafețe mici va fi ceață, în special în regiunile sudice.

LA BUCUREŞTI. Vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu o maximă termică de 17…18 grade și o minimă de 6…8 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va continua să se încălzească. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 24 de grade, iar cele minime între 5 și 16 grade. Cerul va fi temporar noros și va ploua în regiunile intracarpatice, în zonele montane și pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, local în vestul, nord-vestul și sud-estul teritoriului și izolat în rest. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI. Vremea va continua să se încălzească. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade. Cerul va fi temporar noros, iar seara și noaptea vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 23 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Cerul va fi variabil și va ploua local în nord-vest și izolat posibil și în vestul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar local și temporar și în Banat și Crișana. Izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

De miercuri, vremea va rămâne mult mai caldă decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii noiembrie. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în regiunile vestice, nordice și centrale.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii noiembrie. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.