PROGNOZA METEO. Valorile termice, în scădere în toată ţara. De miercuri îşi fac apariţia si ploile

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă pentru miercuri temperaturi mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei. Maximele se vor încadra între 15 și 24 de grade. Ploile îşi vor face apariţia de miercuri, mai întâi în vestul şi sud-vestul ţării. Şi vântul va prezenta intensifică, ajungând la rafale la 100 km/h pe crestele montane. De joi, valorile termice vor fi în scădere în toată țara. Va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ în sud-vest, în sud, în centru și la munte, iar în celelalte zone vor fi ploi locale, în general slabe.

RomaniaTV.net
12 nov. 2019, 13:28
PROGNOZA METEO. Valorile termice, în scădere în toată ţara. De miercuri îşi fac apariţia si ploile

PROGNOZA METEO MIERCURI. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a țării, mai accentuate în jumătatea de vest, unde va ploua. Ploile vor fi mai frecvente în sudul Banatului, inclusiv zona montană, în vestul Carpaților Meridionali și în zona deluroasă a Olteniei unde se vor cumula cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 35…40 l/mp. Vântul va continua să prezinte intensificări susținute la munte, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar pe creste, în special cele ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 100 km/h, precum și în sudul Banatului, în general cu 60…65 km/h. Intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 7 și 14 grade. Pe spații mici, dimineața și noaptea va fi ceață.

LA BUCUREŞTI: Valorile de temperatură se vor situa în continuare cu mult peste cele climatologic specifice acestei perioade din an. Cerul va avea înnorări temporare, iar în a doua parte a nopții vor fi posibile ploi slabe. Vântul va deveni în general moderat, temporar cu viteze de 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade.

PROGNOZA METEO JOI: Deși valorile termice vor fi în scădere în toată țara, vremea se va menține caldă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime între 12 și 20 de grade și minime între 6 și 14 grade. Cerul va fi mai mult noros; va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ în sud-vest, în sud, în centru și la munte, iar în celelalte zone vor fi ploi locale, în general slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la începutul zilei în zona montană înaltă. Izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI: Cerul va fi noros, temporar va ploua, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, iar vântul va sufla moderat, cu cel mult 25…30 km/h. Deși în scădere față de zilele anterioare, valorile termice se vor situa în continuare peste cele normale ale datei, cu o maximă în jurul a 17 grade și o minimă de 11…12 grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată și se va ameliora sub aspectul ploilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a zilei în nordul și nord-estul țării, precum și la munte, unde pe spații mici trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Banat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade, iar cele minime între 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 13…14 grade pe litoral și în zona de deal a Banatului. Cu precădere noaptea, în zonele joase de relief, mai ales din sud și est, pe arii restrânse va fi ceață.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 8…9 grade, mai coborâtă în zona preorășenească. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO SAMBATA: Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Banat și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 21 de grade, iar cele minime între 4 și 12 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Local, dimineața și noaptea, în zonele joase de relief va fi ceață.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.