PROGNOZA METEO. Vreme mohorâtă şi ploi în mare parte din ţară. Vântul va sufla cu putere la munte

PROGNOZA METEO. Vremea continuă să se răcească în toată ţara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse joi între 12 și 19 de grade. Se anunţă ploi în Muntenia şi Oltenia, în centrul țării, la munte și local în restul teritoriului. Vântul va sufla cu putere în zonele montane, la altitudini mari rafală va atinge viteze în general de 60...80 km/h. În Bucureşti se anunţă vreme mohorâtă. Maxima va fi de 16 grade şi va ploua.

RomaniaTV.net
13 nov. 2019, 14:57
PROGNOZA METEO. Vreme mohorâtă şi ploi în mare parte din ţară. Vântul va sufla cu putere la munte

PROGNOZA METEO JOI. Deși valorile termice vor fi în scădere în toată țara, se vor menține cu mult peste cele normale la această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 19 de grade, iar cele minime între 5 și 14 grade. Cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii extinse în sudul, în centrul țării, la munte și local în restul teritoriului. Cantitățile de apă vor depăși pe suprafețe mici 20…25 l/mp în Carpații Meridionali, precum și în Oltenia și în Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei la munte, la altitudini mari, unde la rafală vor fi viteze în general de 60…80 km/h, și pe arii mai restrânse și la cote mult mai reduse (viteze de cel mult 40…45 km/h) în regiunile extracarpatice. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață.

BUCUREŞTI Vremea va fi închisă și temporar va ploua, mai ales spre seară și noaptea. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a intervalului (viteze la rafală de cel mult 30…40 km/h). Deși în scădere față de intervalul anterior, valorile termice se vor situa în continuare peste cele normale la această dată; maxima va fi de 16…17 grade, iar minima de 10…11 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va ameliora, iar temperaturile vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade, maximele, și între -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei și 13 grade pe litoral și în zona de deal a Banatului, minimele. Cerul va fi variabil, cu înnorări și pe arii restrânse ploi slabe, mai ales în prima parte a zilei și în a doua parte a nopții și cu o probabilitate mai mare în estul, nordul și sudul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales seara și noaptea, pe crestele Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor depăși viteze de 65…75 km/h, dar și în Banat, trecător și pe arii restrânse de peste 45…55 km/h. Dimineața, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, mai mult noros în prima parte a zilei, dar și spre sfârșitul intervalului, când vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată; temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 8…9 grade, mai coborâtă în zona preorășenească, spre 5…6 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va încălzi ușor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 22 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă stratiformă sau ceață, posibil asociate cu burniță, dimineața, dar mai ales noaptea, local în regiunile extracarpatice, pe văi și în depresiuni și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Banat, la altitudini mari în Carpații Meridionali și doar pe suprafețe mici și la cote mai reduse în restul teritoriului.

BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă stratiformă sau ceață dimineața, dar mai ales în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată; temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi temporar noros, iar pe suprafețe mici, în estul, sudul și vestul țării va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, dar pe arii restrânse și la cote mai reduse și în celelalte reiguni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 14 și 20 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Local, dimineața și noaptea, în zonele joase de relief va fi ceață.

BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar în a doua parte a nopții vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Valorile termice vor rămâne mult mai ridicate decât în mod normal la această dată; temperatura maximă va fi în jurul a 17 grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

Şi săptămâna viitoare, valorile termice se vor situa în continuare peste cele normale în această perioadă. Local și trecător va ploua slab în majoritatea regiunilor.