PROGNOZA METEO: Nori negri deasupra României, vin ploi mocăneşti în aproape toată ţara

PROGNOZA METEO. ANM anunţă o schimbare a vremeii de săptămâna viitoare, cu temperaturi mai scăzute şi ploi în multe regiuni ale ţării. Alte ingrediente ale prognozei sunt ceaţa matinală şi vântul puternic, care va coborî de la altitudinle înalte. Lapoviţa şi ninsorile se lasă în continuare aşteptate.

17 nov. 2019, 19:15
PROGNOZA METEO: Nori negri deasupra României, vin ploi mocăneşti în aproape toată ţara

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 17.11.2019 ORA 20 – 18.11.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
În zonele joase de relief din sudul și estul țării, nebulozitatea stratiformă va persista, iar pe arii restrânse va fi ceață asociată trecător cu burniță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul Carpaților Meridionali, unde pe arii restrânse temporar va ploua. Vântul va avea intensificări la munte, 
în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor înregistra viteze în jurul a 90 km/h, iar la cote mai reduse și în sudul Banatului, în timp ce, în restul zonelor va sufla slab și moderat. Temperaturile minime, în continuare cu mult mai ridicate decât cele normale la această dată, se vor încadra în general între 3 și 12 grade. Pe văi și în depresiuni, izolat, se va semnala ceață.

ANUNŢ DE LA METEOROLOGI. Pe ce dată va începe să ningă în toată România, inclusiv în Bucureşti

LA BUCUREŞTI

Vor fi nori joși și trecător se va semnala burnița, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă în continuare mai ridicată decât cea normală pentru această dată va fi de 9…10 grade. 

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 18.11.2019 ORA 08 – 19.11.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
În zonele joase de relief din sud și est va fi nebulozitate joasă în cea mai mare parte a intervalului, pe arii restrânse trecător va burnița, iar îndeosebi la începutul zilei și din nou noaptea pe spații mici va fi ceață. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros și va ploua local în Carpații Meridionali și în 
zonele submontane aferente și pe arii mai restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în prima parte a intervalului la munte, în special pe creste cu viteze la rafală de 80…90 km/h, iar temporar și la cote mai reduse și în sud-vest, centru și în nord-est. Valorile termice se vor menține peste cele climatologic specifice datei în cea mai mare parte a țării, astfel că maximele se vor încadra între 11 și 21 de grade, iar minimele între 3 și 14 grade.

LA BUCUREŞTI
Vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului, iar trecător se vor semnala ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului va fi în continuare caracterizată de valori mai ridicate decât mediile multianuale; maxima se va situa în jurul a 18 grade, iar minima va fi de 9…10 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 19.11.2019 ORA 08 – 20.11.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil în regiunile intracarpatice, în timp ce, în restul teritoriului vor fi înnorări persistente și pe arii restrânse temporar va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona de munte, în special pe creste, iar temporar și la cote mai reduse și în sudul Banatului. 
Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 12 și 18 grade, iar cele minime între 3 și 13 grade. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări, trecător vor fi condiții de burniță, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 10…11 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 20.11.2019 ORA 08 – 21.11.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, local în jumătatea de sud-vest, la deal și la munte și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări în zona de munte, mai ales pe creste, iar local și temporar, dar la cote mai reduse, și în restul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade. Dimineața, izolat, va fi ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi noros și temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea 
minimă de 8…9 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 21.11.2019 ORA 08 – 22.11.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, local în sudul și sud-vestul țării și pe arii restrânse în rest. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze mai mari la munte, în special pe creste. Temperaturile în scădere față de intervalele anterioare, local semnificativă în regiunile din jumătatea de est a 
teritoriului se vor situa în general în jurul celor normale; maximele urmând a se încadra între 6 și 15 grade, mai scăzute spre 3…4 grade în nordul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi noros și trecător va ploua, iar vântul va sufla moderat cu intensificări temporare. Temperaturile, în scădere notabilă față de intervalele anterioare se vor situa în jurul celor climatologic specifice datei, maxima fiind de 8…9 grade, iar minima se va situa în jurul a 4 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 22.11.2019 ORA 08 – 25.11.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele normale în estul țării și în general apropiate de mediile multianuale în restul zonelor. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în jumătatea de sud a țării și la munte.

LA BUCUREŞTI
Regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de mediile multianuale, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată.