PROGNOZA METEO. Vreme rece, ninsori şi ploi în următoarele zile în România. De când se încălzeşte vremea

PROGNOZA METEO. Meteorologii ANM anunţă vreme deosebit de rece în următoarele zile. Se anunţă ploi, lapoviţă şi ninsoare în toată ţara până sâmbătă. Se anunţă precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare slabă inclusiv în Bucureşti. Din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului care suflă cu putere, meteorologii avertizează asupra posibilităţii apariţiei poleiului. 

RomaniaTV.net
22 nov. 2019, 18:48
PROGNOZA METEO. Vreme rece, ninsori şi ploi în următoarele zile în România. De când se încălzeşte vremea

PROGNOZA METEO SÂMBÂTĂ. În sud, în est și parțial în centrul țării vremea va fi închisă, rece și se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și izolat în rest. În zona montană, în special în Carpații Orientali și Meridionali, vor mai fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În restul teritoriului, temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, iar cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Banat, Dobrogea, nordul Moldovei, dar mai ales pe crestele montane, unde la rafală se vor atinge viteze de până la 70…75 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în nordul Moldovei și 13 grade în zona deluroasă din Banat și Crișana. Minimele termice vor fi cuprinse între -2 și 8 grade. Izolat, spre sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață. BUCUREŞTI Vremea va fi închisă și rece. Trecător va ploua slab, iar la începutul intervalului vor fi condiții de lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil în regiunile intracarpatice și mai mult noros în restul teritoriului. Trecător va ploua slab sau va burnița local în Oltenia, Muntenia și izolat în Dobrogea și Moldova. În zona montană înaltă, trecător vor mai fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, în special la munte, la altitudini mari, unde la rafală se vor atinge viteze de 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în nordul Moldovei, unde va fi în continuare mai rece decât în mod normal la această dată și 15 grade în Banat și Crișana. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -2 și 9 grade. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață.

BUCUREŞTI Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi mai mult noros și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. În regiunile vestice, nord-vestice și centrale vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, iar cerul va fi variabil. În restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul celor normale, cerul va fi mai mult noros și local va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei în sudul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade, iar minimele în general între 0 și 8 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Cerul va avea înnorări temporare și local va ploua în regiunile intracarpatice, iar pe parcursul zilei pe arii restrânse și în cele sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vestul și sudul țării, în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, iar cele minime în general între -1 și 7 grade. Pe arii restrânse în sudul și sud-estul țării vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi condiții pentru ploi slabe, în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade.

De MIERCURI valorile termice vor fi în creștere și vor deveni mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Temporar vor fi precipitații, cu o probabilitate mai ridicată din a doua parte a intervalului.