PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în următoarele zile. Se anunţă temperaturi maxime de până la 17 grade

PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte uşor în următoarele zile în majoritatea zonelor din ţară. Până în 29 noiembrie, temperaturi maxime vor fi în creştere, iar vineri pot atinge chiar si 16…17 grade în vest şi în sud-vest. SE anunţă o încălzire a vremii şi în Capitală. Valorile termice se vor situa cu mult peste cele caracteristice datei. De sâmbătă vremea intră într-un proces de răcire, la început în jumătatea de nord ţării, când vor începe să-şi facă apariţia şi ploile.

RomaniaTV.net
26 nov. 2019, 12:49
PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în următoarele zile. Se anunţă temperaturi maxime de până la 17 grade

PROGNOZA METEO MIERCURI: După o dimineață relativ rece, temperatura aerului va crește la amiază la valori ce se vor situa peste cele normale la această dată în cea mai mare parte a țării, astfel că maximele se vor încadra în general între 6 și 14 grade. La începutul zilei, în zonele joase local vor fi nori stratiformi sau ceață, mai persistente în sudul Olteniei, apoi cerul va deveni variabil în majoritatea regiunilor. Din orele serii, aria de nebulozitate se va extinde treptat, iar în jumătatea de vest a teritoriului local va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în regiunile vestice și la munte, mai ales pe timpul nopții. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 grade în estul Transilvaniei și 10 grade în sudul Banatului.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi relativ rece în orele dimineții, când vor fi condiții de ceață, apoi, în condiții de cer variabil, temperatura aerului va crește la valori peste cele normale la această dată, cu o maximă de 10…11 grade. În cursul nopții, cerul se va înnora treptat. Vântul va sufla în general slab.
Temperatura minimă va fi de 0…2 grade.

PROGNOZA METEO JOI: Vremea va fi caldă pentru sfârșitul lunii noiembrie în cea mai mare parte a teritoriului. Cerul va avea înnorări și va ploua temporar în jumătatea de vest a țării, unde izolat se vor cumula 10…15 l/mp. Seara și noaptea ploi slabe se vor semnala pe spații restrânse și în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste unde mai ales în cursul nopții vor fi precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade, iar cele minime între 2 și 11 grade. Izolat, în special în regiunile estice, va fi ceață.

LA BUCUREŞTI: Valorile termice se vor situa cu mult peste cele caracteristice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea când va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 6…7 grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât mediile multianuale. Cerul va avea înnorări în regiunile intracarpatice, unde local va ploua. La munte, în prima parte a intervalului vor predomina ploile, iar din orele serii, în special pe creste, vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și pe spații mici va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar pe parcursul zilei trecător și în nord-vest, centru și sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 8 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI: Valorile termice vor fi mult mai ridicate față de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și mai ales la începutul intervalului vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA: Vremea se va răci față de ziua precedentă și va deveni normală pentru această perioadă în jumătatea de nord a țării, unde vor fi înnorări și local va ploua. În restul teritoriului valorile termice se vor menține ușor mai ridicate decât mediile multianuale, cerul va avea înnorări temporare și pe spații mici va ploua slab. În zona de munte vor fi precipitații mixte, iar pe creste vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar trecător și în centru și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI: Valorile termice se vor menține ușor mai ridicate față de mediile multianuale, deși vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

De duminică, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată spre jumătatea intervalului, îndeosebi pentru vestul, nordul și centrul țării.

LA BUCUREŞTI, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Vor fi condiții pentru ploi slabe.