PROGNOZA METEO. Vremea intră într-un proces de răcire. Din weekend se întorc ploile, NINSORILE şi viscolul

PROGNOZA METEO. Vremea intră într-un proces de răcire, de vineri, la început în Moldova, Muntenia și Oltenia și local în centrul țării, apoi şi în restul teriroriului. În weekend va ploua î mare parte din ţară, iar în zona montană înaltă îşi fac apariţia ninsorile. Vremea se răceşte şi la Bucureşti, dar cu toat acestea valorile termice se vor situa în continuare peste  cele caracteristice perioadei. Vineri temperatura maximă va fi de 7 grade.

RomaniaTV.net
19 dec. 2019, 11:31
PROGNOZA METEO. Vremea intră într-un proces de răcire. Din weekend se întorc ploile, NINSORILE şi viscolul

PROGNOZA METEO VINERI

În Moldova, Muntenia și Oltenia și local în centrul țării temperatura aerului va marca o scădere, în condiții de nebulozitate joasă și ceață persistente în mare parte din zi, pe suprafețe mici asociate cu burniță. În restul teritoriului valorile termice se vor menține mai ridicate față de normele climatologice ale perioadei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă și local în Banat și Crișana. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, mai coborâte în zonele cu ceață persistentă și ușor mai ridicate în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -2 și 10 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre -7 grade.

BUCUREŞTI. Deși în scădere față de zilele precedente, valorile termice se vor situa în continuare peste cele caracteristice perioadei. În cea mai mare parte a intervalului, va fi nebulozitate joasă, iar la începutul zilei și noaptea se va forma ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 3 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât normele climatologice pentru ultima decadă a lunii decembrie. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor. Cu precădere din a doua parte a zilei, aria ploilor se va extinde treptat și va cuprinde Banatul, Crișana, Maramureșul, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei, iar izolat se vor cumula cantități de apă de 15…20 l/mp. În restul teritoriului, va ploua slab, pe spații restrânse mai ales noaptea. În zona montană înaltă precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste, dar pe arii restrânse și la cote mai reduse și în regiunile vestice și de sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 15 grade, iar cele minime între 1 și 10 grade. La începutul intervalului pe suprafețe restrânse, în special în regiunile extracarpatice se va semnala ceață.

BUCUREŞTI. Vremea va fi mai caldă decât normal în ultima decadă a lunii decembrie. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea va crește probabilitatea de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 5…6 grade. La începutul zilei vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO DUMINICA

Îndeosebi din a doua parte a zilei dinspre vest-sud-vest, nebulozitatea se va accentua treptat, iar aria ploilor va fi în extindere și va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte, cu precădere la altitudini mari, în special în a doua parte a intervalului se vor semnala precipitații mixte. Cu o probabilitate mai mare în regiunile sud-vestice precum și în zonele montane și submontane aferente acestora cantitățile de apă ce se vor acumula, pe arii restrânse vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări la munte, pe creste temporar va sufla tare, iar local, la cote mai reduse, intensificări ale vântului vor fi și în vestul, centrul, sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 11 grade.

BUCUREŞTI Cerul, variabil ziua se va înnora treptat începând cu ore serii, iar temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea va fi în general închisă și se va răci, iar temporar se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, exceptând zona de munte unde va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în a doua parte a intervalului cu o probabilitate mai mare și zonele mai joase de relief în special din nord-vest și din centru unde ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în vestul și sud-vest precum și în zonele montane aferente cantitățile de apă ce se vor acumula vor fi mai însemnate. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului în vestul și sudul țării, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali va sufla tare, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade.

BUCUREŞTI Vremea va fi în general închisă și se va răci, iar trecător va ploua slab cu o probabilitate mai mare în primele ore ale intervalului și pe parcursul nopții. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.