PROGNOZA METEO. Vreme caldă cu temperaturi maxime de 12 grade, dar şi ninsori, lapoviţă şi polei

PROGNOZA METEO. Vreme va fi mai caldă decât normalul acestei perioade. Meteorologii anunţă în weekend temperaturi de până la 12 grade Celsius în România, deşi este mijlocul lunii ianuarie. Şi în Capitală, ANM anunţă că temperatura maximă va fi de 7...8 grade.

RomaniaTV.net
10 ian. 2020, 16:10
PROGNOZA METEO. Vreme caldă cu temperaturi maxime de 12 grade, dar şi ninsori, lapoviţă şi polei

PROGNOZA METEO SAMBATA

Regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii ianuarie, cu maxime ce se vor încadra între 2 și 12 grade și minime între -6 și 4 grade. Cerul va avea înnorări temporare, dar numai izolat se vor semnala precipitații slabe – ploi trecătoare în sudul extrem și în sud-est și mai ales lapoviță sau fulguieli în zona Carpaților Orientali și în Moldova, unde cu totul izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la începutul zilei pe crestele montane și în extremitatea de sud-vest, iar seara și noaptea în regiunile estice. Pe spații mici se va semnala ceață.

BUCUREŞTI Valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în a doua decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros, iar dimineața vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA

Valorile termice vor marca o scădere ușoară în toată țara, totuși cele diurne se vor menține mai ridicate decât cele obișnuite ale perioadei, în timp ce minimele nopții de duminică spre luni se vor apropia de mediile climatologice specifice datei în majoritatea zonelor. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, iar cele minime între -10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 1 grad pe litoral. În vest și în nord-vest și parțial în centrul teritoriului nebulozitatea joasă va fi persistentă, local, mai ales noaptea, va fi ceață și izolat vor fi posibile fulguieli sau burniță. În restul țării cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și doar izolat ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în est și în sud-est.

BUCUREŞTI Valorile termice se vor situa peste cele caracteristice acestei perioadei din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și se va semnala ceață, cu probabilitate mai mare în cursul nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

PROGNOZA METEO LUNI

Pe parcursul zilei valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată în centrul țării și în zonele joase din vest și nord-vest, zone unde nebulozitatea stratiformă și ceața vor fi persistente. În restul teritoriului, în condiții de cer variabil și ceață pe spații mici în orele dimineților, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori peste mediile multianuale. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 8 grade. Minimele termice de marți dimineață, în marea lor majoritate apropiate de normele perioadei, vor fi cuprinse între -13 grade în depresiunile intramontane și 2…3 grade pe litoral. Vântul va sufla slab și moderat.

BUCUREŞTI Valorile termice diurne se vor menține mai ridicate decât cele caracteristice perioadei din an, cu o maximă de 7…8 grade. Cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi -4…-3 grade, mai scăzută în zona preorășenească, până spre -7 grade.

PROGNOZA METEO MARTI

În zonele joase de relief, local va fi nebulozitate stratiformă și se va forma ceață, ce vor persista pe arii restrânse, iar în restul țării cerul va fi variabil în mare parte din interval. Valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale caracteristice în prima jumătate a lunii ianuarie în majoritatea zonelor. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 7 grade, mai scăzute în zonele cu ceață persistentă, în special din Transilvania, dar și ușor mai ridicate în Dealurile Subcarpatice; minimele termice vor fi cuprinse în general între -11 și -1 grad

BUCUREŞTI La începutul zilei și noaptea va fi nebulozitate joasă și se va forma ceață, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de -5…-2 grade.


loading...
Partenerii noștri