PROGNOZA METEO. Ninsori la munte şi în jumătatea de nord a ţării, ploi şi lapoviţă în rest

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă ploi, lapoviţă şi ninsoare în România în următoarele zile. În Apuseni se anunţă ninsori însemnate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă. La munte, vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90...100 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. 

RomaniaTV.net
27 ian. 2020, 15:50
PROGNOZA METEO. Ninsori la munte şi în jumătatea de nord a ţării, ploi şi lapoviţă în rest

PROGNOZA METEO MARTI. În vestul, nord-vestul și centrul țării cerul va fi mai mult noros, iar începând din orele amiezii pe arii extinse se vor semnala precipitații. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie în Banat și în Crișana, iar în Maramureș și local în Transilvania, ziua vor fi ploi și lapoviță și spre seară și noaptea, mai ales sub formă de ninsoare. În zona de munte treptat vor predomina ninsorile. Cu precădere în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate – pe arii restrânse se vor acumula 15…20 l/mp și punctiform peste 25 l/mp- astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și local, pe parcursul nopții, va ploua slab. Izolat vor fi depuneri de polei. La munte, îndeosebi noaptea, vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90…100 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Intensificări temporare ale vântului, dar la cote mai reduse, se vor semnala mai ales în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, iar cele minime între -3 și 5 grade.

BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros, iar mai ales în a doua parte a nopții va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Cerul va avea înnorări, iar local și temporar se vor semnala precipitații, slabe cantitativ. Acestea vor fi: sub formă de ninsoare la munte, mai ales ninsori în Maramureș și Transilvania, mixte în Banat, Crișana, iar noaptea și în Moldova, și îndeosebi sub formă de ploaie în restul teritoriului. Izolat vor mai fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări temporare la munte, în special pe crestele Carpaților Orientali și de Curbură, cu viteze la rafală de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, se vor semnala pe arii restrânse și în regiunile sudice, estice și centrale și izolat în rest. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod caracteristic datei, vor fi cuprinse între 2 și 11 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade.

BUCUREŞTI. Valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări și trecător va ploua slab, cu o probabilitate mai ridicată pe parcursul zilei și spre seară. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -1…0 grade, mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO JOI. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ninsoare, local în zona de munte, precum și în nord-vestul teritoriului și mixte – pe arii restrânse în centru și izolat în vest. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -7 și 4 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de precipitații va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat ziua, dar va slăbi în intensitate noaptea. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi închisă și se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în zonele de munte, îndeosebi lapoviță și ninsoare în nord-vest și centru și mai ales ploaie în rest. Pe spații mici, cantitățile de precipitații vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, iar la munte, în special pe creste, va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 14 grade, iar cele minime, în general, între 0 și 5 grade.

BUCUREŞTI. Vremea va fi închisă, iar mai ales în prima parte a intervalului trecător va ploua slab. Vântul va prezenta intensificări temporare. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.