PROGNOZA METEO. Ninsorile revin după temperaturile de primăvară din ultimele zile. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte din nou după zilele primăvăratice. La sfârşitul săptămânii, meteorologii anunţă ninsori la munte, ploi şi precipitaţii mixte în restul ţării. 

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 11:57
PROGNOZA METEO. Ninsorile revin după temperaturile de primăvară din ultimele zile. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO VINERI Cerul va avea înnorări și mai ales din a doua parte a zilei, temporar se vor semnala precipitații, local în regiunile intracarpatice și pe suprafețe mici în rest. Acestea vor fi mixte în Transilvania și în Maramureș, predominant sub formă de ploaie în Crișana, iar în Banat și pe arii restrânse în restul teritoriului va ploua. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, în special la altitudini mari, iar în prima parte a intervalului, local și temporar, și în vest, nord-vest și în centru. Valorile termice vor continua să se situeze peste cele normale la această dată, astfel încât maximele vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, iar minimele între -4 și 3 grade.

BUCUREŞTI Cerul va avea înnorări și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale, astfel temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA Valorile termice se vor menține ușor mai ridicate decât cele normale la această dată. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, iar cele minime între -4 și 3 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi temporar noros, iar pe suprafețe mici, trecător, se vor semnala precipitații slabe – ziua sub formă de ninsoare la munte și ploaie în regiunile estice, iar noaptea mixte în cele nordice. Îndeosebi din orele serii, vântul se va intensifica treptat la început în masivele nordice, apoi în toată zona montană, iar pe crestele Carpaților Orientali vor fi intervale de timp în care va sufla tare, cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h. În restul teritoriului vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în nord-vest.

BUCUREŞTI Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal la această dată. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea va fi vântoasă pe tot parcursul intervalului în zona montană- în special la altitudini mari unde vor fi intervale de timp în care vântul va sufla tare, iar noaptea- îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului. Cerul va fi temporar noros și mai ales noaptea se vor semnala precipitații mixte la munte și predominant sub formă de ploaie- local în jumătatea de nord a țării și pe suprafețe mici în rest. Valorile termice, în creștere față de intervalul anterior se vor situa cu mult peste cele specifice datei- maximele urmând a se încadra între 7 și 17 grade, iar cele minime între 2 și 8 grade.

BUCUREŞTI Vremea se va încălzi și va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Astfel, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul, în general moderat ziua, se va intensifica treptat în a doua parte a intervalului.

PROGNOZA METEO LUNI Vremea va fi vântoasă în cea mai mare parte a țării. Viteze mai mari ale vântului la rafală se vor înregistra la munte, îndeosebi la altitudini mari, precum și în est și sud-est. Noaptea, treptat vântul va slăbi în intensitate, iar unele intensificări vor mai fi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și în nord-est. Cerul va fi temporar noros și doar pe suprafețe restrânse, trecător vor fi precipitații slabe- predominant sub formă de ninsoare la munte și ploi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 12 grade, iar cele minime între -8 și 3 grade.

BUCUREŞTI Vremea va fi vântoasă pe parcursul zilei. Cerul va fi variabil, iar vântul va diminua treptat în intensitate din a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.