PROGNOZA METEO. Vreme vântoasă în următoarele zile. La munte vor fi rafale de 180 km la oră, care vor viscoli zăpada

PROGNOZA METEO. Meteorlogii ANM nu vin cu veşti bune pentru această săptămână. Vântul va sufla cu putere în toate regiunile. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură a fost emisă avertizare cod roşu şi se aşpteată ca vântul să atingă la rafală chiar şi 180 km la oră. Cânt va fi şi la Bucureşti, cu rafale în general de 50...60 km/h. Temperatura maximă, mult mai ridicată decât în mod normal pentru această dată, va fi de 13...15 grade.

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 13:19
PROGNOZA METEO. Vreme vântoasă în următoarele zile. La munte vor fi rafale de 180 km la oră, care vor viscoli zăpada

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi vântoasă pe parcursul zilei în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi intensificări susținute, cu rafale de peste 90…120 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini mai mari de 1500m, peste 140…180 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând reducerea vizibilității spre zero; în restul zonelor vântul va sufla, în general, cu 55…70 km/h, viteze mai mari urmând a se înregistra în Moldova și nordul Dobrogei, temporar peste 80…100 km/h, iar în primele ore și în Transilvania, în jurul a 80…90 km/h. Începând de seara vântul va slăbi în intensitate, iar unele intensificări vor mai fi doar pe crestele montane și în regiunile estice. Cerul va fi temporar noros. În zona montană, în special la altitudini mari, va ninge viscolit pe timpul zilei, diminuând semnificativ vizibilitatea; în restul teritoriului, mai ales la începutul intervalului, pe spații mici se vor semnala precipitații slabe -predominat sub formă de ploaie în nord-vest și în centru și ploi în rest. Regimul termic va fi caracterizat de valori, în marea lor majoritate, peste cele normale ale perioadei, cu maxime ce se vor încadra între 6 și 16 grade și minime în general între -7 și 2 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi vântoasă pe parcursul zilei. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale în general de 50…60 km/h, dar va slăbi treptat în intensitate spre seară și noaptea. Cerul va fi variabil. Temperatura maximă, mult mai ridicată decât în mod normal pentru această dată, va fi de 13…15 grade, iar cea minimă de -1…1 grad, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO MARTI

ÎN ŢARĂ
Vremea va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie, cu maxime cuprinse în general între 7 și 17 grade și minime între 0 și 9 grade, ușor mai mici în depresiunile intramontane. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în nord-vestul și nordul țării, unde pe arii relativ restrânse va ploua slab. În nordul Carpaților Orientali, la altitudini mari, vor fi și precipitații sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste, dar local și temporar și în regiunile sud-estice.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în general frumoasă și deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar cea minimă de 2…4 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii februarie, îndeosebi în sudul și estul țării, unde valorile termice vor fi în creștere față de ziua anterioară. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 20 de grade, iar cele minime între -1 și 9 grade. În regiunile intracarpatice înnorările vor fi persistente și va ploua, iar cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va avea înnorări temporare, iar ploi slabe se vor semnala izolat. La munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în zona montană, cu viteze mai mari pe creste, dar local și temporar, în cursul zilei, și în celelalte regiuni.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii februarie, cu valori termice în creștere față de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 5…7 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent în toată țara, mai accentuat în vest, centru și nord. Cerul va fi mai mult noros și pe arii extinse se vor semnala precipitații. La munte vor predomina ninsorile, iar în zonele joase de relief la început va ploua, dar mai ales spre seară și noaptea, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în Maramureș, Transilvania și Moldova, mixte în Banat și Crișana, predominant ploaie în Oltenia și Muntenia și numai ploi în Dobrogea. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate, cu precădere în zona montană. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local și în celelalte regiuni, cu precădere în cele centrale, sudice și estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 15 grade, iar cele minime între -5 și 4 grade.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor marca o scădere față de intervalul precedent, dar vremea va fi totuși mai caldă decât în mod obișnuit. Cerul va avea înnorări și trecător va ploua slab, cu precădere în cursul zilei. Vântul va avea temporar intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.